Home GÜNCEL Yüksek Seçim Kurulu deprem bölgesine gidiyor

Yüksek Seçim Kurulu deprem bölgesine gidiyor

- Guncellenme Tarihi: 4 Nisan 2023 15:22
3 min read
Yüksek Seçim Kurulu deprem bölgesine gidiyor için yorumlar kapalı
0

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerinden oluşan 5 kişilik heyet bugünden itibaren deprem bölgesine gidecek. Deprem bölgesinde 11 ili gezecek olan heyet, hem ilçe seçim kurullarını ziyaret edecek hem de çadır ve konteyner kentleri ziyaret edecek.

Yüksek Seçim Kurulu deprem bölgesine gidiyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerinden oluşan 5 kişilik heyet bugünden itibaren deprem bölgesine gidecek. Deprem bölgesinde 11 ili gezecek olan heyet, hem ilçe seçim kurullarını ziyaret edecek hem de çadır ve konteynerkentleri gezecek.

YSK üyeleri bölgede seçim güvenliği ve Deprem bölgesinde seçimlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine yönelik çalışmaları inceleyecek.

Heyet, seçimin nasıl bir düzen içerisinde yapılabileceğini, nerelere, nasıl sandık kurulacağını tespit edecek. Daha sonra bu doğrultuda bir rapor hazırlanacak ve rapor kurulda değerlendirilecek. Daha önce tespit edilen eksikliklerin giderilmesine dönük çalışmalar yerinde görülecek.

Varsa seçim öncesi son eksikler tespit edilerek hızla giderilmeleri sağlanacak.

YSK HEYETİ RAPOR VERMİŞTİ

Hürriyet’in haberine göre, YSK daha önce de depremden etkilenen illere heyet göndererek, incelemelerde bulunmuştu. YSK heyeti, 11 il Seçim ve 140 üzeri ilçe seçim kurulunun, illerde ve ilçelerde bulunan adliye binalarının incelenmesi soncunda yaklaşık 9 milyon seçmeni ve 96 milletvekilini ilgilendiren afet bölgelerinde tespit edilen eksikliklerin giderilebileceğine dair rapor vermişti. Bu kapsamda, bölgede seçimlerin güvenli bir şekilde yapılması için gerekli araç ve gereçlerin teminine başlanmıştı.

Kaynak: bursadabugün.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…