Home EĞİTİM Öğretmen atamalarında ön başvuruda son gün

Öğretmen atamalarında ön başvuruda son gün

- Guncellenme Tarihi: 1 Nisan 2023 13:28
3 min read
Öğretmen atamalarında ön başvuruda son gün için yorumlar kapalı
0

45 bin öğretmen atama takviminde süreç devam ediyor. Ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri bugün sona eriyor.

Atama yapılacak alanlara başvurularda, KPSS’den en az 50 taban puan almış olma şartı aranacak. Adayların sözlü sınava alınacakları merkezler 4 Nisan Salı günü ilan edilecek.

Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek, sonuçlar ise 18 Nisan’da açıklanacak.

SONUÇLAR 8 MAYIS’TA AÇIKLANACAK

Öğretmen adaylarının atama tercihleri 2-6 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Sonuçlar ise 8 Mayıs’ta açıklanacak. Öğretmenler, 1 Eylül’den itibaren de okullarında görevlerine başlayacak.

Öğretmen atamalarında ön başvuruda son gün!

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMALARI

Öte yandan, Millî Eğitim Bakanlığınca, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kapsamında 3 bin 500 engelli öğretmen ataması yapılacak.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2020 veya 2022 yıllarında yapılan EKPSS sınavından 50 ve üzeri puan alan adaylar başvuru yapabilecek. Her iki yıla ait EKPSS puanı olan adayların yüksek olan EKPSS puanı ile başvuruları alınacak.” bilgisini paylaştı.

Atama için başvurular, 3 Nisan’da alınmaya başlanacak, 7 Nisan Cuma günü saat 16.00’da son bulacak. Tercihler ise 12-15 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacak. Başvuru detaylarına ilişkin duyuru “personel.meb.gov.tr” adresinden ilan edilecek.

Atamaların 25 Nisan’da gerçekleştirileceğini duyuran Bakan Özer, “8 Mayıs tarihinde de daha önce açıkladığımız gibi 45 bin yeni öğretmenimizin atamalarını gerçekleştireceğiz. Atanan tüm öğretmenlerimiz 1 Eylül itibarıyla göreve başlayacak. Eğitim ailemize katılacak tüm öğretmenlerimize hayırlı olsun.” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…