Home GÜNCEL Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişme

Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişme

- Guncellenme Tarihi: 31 Mart 2023 12:19
2 min read
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişme için yorumlar kapalı
0

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken bölgeden haberler gelmeye devam ediyor. Rusya’nın Bahmut kentinde kayıpları artarken Ukrayna, Rusya’ya karşı taarruza hazırlanıyor. Ukrayna Savunma Bakanı tarih vererek ‘Batı’dan gelen silahlarla saldıracağız’ dedi. Zelenski yaptığı açıklamada ise ‘Bahmut’tan çekilirsek kan kokusunu alan Putin, daha fazla üzerimize gelir. Buna izin veremeyiz’ dedi.

Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişme!

MyNet’in haberine göre, Ukrayna- Rusya savaşı devam ederken Kiev yönetimi karşı taarruza hazırlanıyor. Hatta Ukrayna Savunma Bakanı tarih bile vererek ‘Nisan veya Mayıs gibi Batı’dan gelen silahlarla saldıracağız’ dedi.

AMAÇ İŞGALİ SONA ERDİRMEK

Ukrayna, geçen sene 24 Şubat’tan beri devam eden savaşta karşı taarruza hazırlanıyor. Kiev’in planı, cephede Rusya’ya karşı başlatılacak güçlü bir atakla işgali sona erdirmek. Ukrayna Savunma Bakanı, karşı taarruz için tarih vererek ‘Nisan ya da Mayıs gibi saldıracağız’ dedi. Karşı taarruzda Batı’dan gönderilen tank ve zırhlılar da önemli görev üstelenecek.

RUSYA’NIN KAYIPLARI ARTTI

Rusya’nın Bahmut kentindeki kayıpları arttı. Ukrayna Topçu Tugayı, bir cephane deposu ile bir Rus tedarik kamyonunu vurdu. Saldırıdan sonra depo ve kamyonda yangın çıktı.

ZELENSKİ’DEN AÇIKLAMA: BUNA İZİN VEREMEYİZ

Zelenski yaptığı açıklamada ‘Bahmut’tan çekilirsek kan kokusunu alan Putin, daha fazla üzerimize gelir. Buna izin veremeyiz’ dedi.

Kaynak: bursadabugün.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…