Home GÜNCEL Karacabey’de hasta nakil aracı 7/24 ihtiyaç sahiplerinin yanında

Karacabey’de hasta nakil aracı 7/24 ihtiyaç sahiplerinin yanında

- Guncellenme Tarihi: 30 Mart 2023 16:28
4 min read
Karacabey’de hasta nakil aracı 7/24 ihtiyaç sahiplerinin yanında için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediyesi, sosyal yardım konularında yaptığı çalışmalarla ilçede vatandaşların her an yanında olmaya devam ediyor.

Karacabey Belediyesi tarafından görevlendirilen hasta nakil ambulansı, ilçede merkez ve kırsalda hasta kişilerin hastaneye ulaştırılmasına, aynı zamanda engelli ve yaşlı kişilerin de doktor kontrolleri için ulaşımlarına katkı sağlıyor.

Kentte önemli bir ihtiyacı giderdi

2019 yılından bu yana ilçe genelinde 2 binden fazla hasta vatandaşın hastaneye veya hastaneden eve naklini gerçekleştiren hasta nakil aracının, bunun yanında engelli bireylerin veya çeşitli sebeplerle yatalak olan hastaların ev değiştirmesi veya doktor kontrollerine ulaşımını da sağlamakta olduğunu belirten Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Vatandaşlarımızın her anında yanında olmak ve onların yardım beklediği her alanda da fayda sağlamak ortak amacımız. Bu kapsamda kurduğumuz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz, yardıma muhtaç veya ihtiyaç sahibi tüm ailelerimizle yakından ilgileniyor. Aşevimizde sadece Ramazan’da değil, tüm yıl boyunca günlük 1500 kişilik çıkardığımız yemek ile merkez ve kırsalda aş dağıtımı yapıyorlar. Bunun yanında, hasta vatandaşlarımıza yardımcı olmak için de hasta nakil ambulansımızı 2019 yılında faaliyete almış ve ilçemizde büyük bir beklentiyi gidermiştik. Toplamda 5 binden fazla vatandaşımıza çeşitli şekillerde yardımcı oldu bu aracımız” dedi.

Başkan Özkan, hasta nakil ambulansı hizmetinin acil müdahale gerektirmeyen hasta vatandaşlarımıza da hizmet verdiğini belirterek, bu organizasyondan faydalanmak isteyen vatandaşların belediye santralinden bilgi ve hizmet alabileceklerini kaydetti.

Yeni araç müjdesi

Başkan Ali Özkan, hasta nakil ambulansının talebe karşılık vermekte zaman zaman zorlandığını da belirterek, ikinci aracın alımının yapıldığını ve iç donanımının inşa aşamasında olduğunun müjdesini de verdi.

Özkan, “Vatandaşlarımıza her taleplerinde yardımcı olabilmek için araç sayımızı ikiye çıkarıyoruz. Bunun da müjdesini vermiş olalım. Kısa zamanda ikinci aracımız da ilçe halkımıza faaliyet vermeye başlayacak” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…