Home GÜNCEL Karacabey’de gıda üretimi yapan yerlere sıkı kontrol

Karacabey’de gıda üretimi yapan yerlere sıkı kontrol

- Guncellenme Tarihi: 27 Mart 2023 15:41
2 min read
Karacabey’de gıda üretimi yapan yerlere sıkı kontrol için yorumlar kapalı
0

Karacabey’de Ramazan ayıyla birlikte gıda üretimi yapan yerlere yönelik denetimler sıklaştırıldı.

Özellikle Ramazan ayı içerisinde fırın ve pastanelerde denetimlerin gerçekleştirileceğini belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, işyerlerinde gerçekleştirilen üretimin yanı sıra hem resmi belgelerin hem de hijyen standartlarına uyulup uyulmadığının kontrol edildiğini söyledi.

İlçenin tamamında Gıda Mühendisi ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri eşliğinde gerçekleşen denetimlerde; gramaj, hijyen, yetki ve eğitim belgeleri ile işyeri düzeni ve personelinin kurallara uygunluğu incelenirken, bu başlıklara aykırı işletmeler hakkında yasal yaptırımlar uygulanıyor.

İlçedeki tüm fırınlar denetleniyor

Belediye Başkanı Ali Özkan, “Ramazan ayı öncesinde de devam eden rutin denetimlerimiz, Ramazan boyunca aralıksız devam edecek. Ekiplerimiz, bu gibi hassas konulara gerekli itinayı fazlasıyla göstermekte. Ne güzel ki esnafımız da bu bilincin farkında ve bizleri de zor durumda bırakmıyor ve kurallara uyuyor. Bu zamana kadar yapılan denetimlerden yola çıkarak diyebiliriz ki halkımız, gönül rahatlığıyla alışverişini Karacabey’de yapabilir. Bu vesileyle Ramazan ayının Karacabey’imize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederim” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Ercan Özel Belediyenin Borcunu Açıkladı

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, belediyenin geçmiş dönemden devraldığı borç bilgisi…