Home GÜNCEL Kahramanmaraş’ta 36 kişinin can verdiği Ezgi Apartmanı’yla ilgili korkunç gerçek

Kahramanmaraş’ta 36 kişinin can verdiği Ezgi Apartmanı’yla ilgili korkunç gerçek

- Guncellenme Tarihi: 27 Mart 2023 11:46
4 min read
Kahramanmaraş’ta 36 kişinin can verdiği Ezgi Apartmanı’yla ilgili korkunç gerçek için yorumlar kapalı
0

Kahramanmaraş’ta 36 kişinin hayatını kaybettiği depremde yıkılan Ezgi Apartmanı’yla ilgili savcılık yürüttüğü soruşturmada tüyler ürperten ayrıntı ortaya çıktı. Bilirkişi raporunda apartmanın kolonlarının kesildiğinin tespit edildiği belirtilerek, “Söz konusu kolonun mimari projesinde gösterilmediği anlaşılmıştır. Mahallinde yapılan incelemede bahsi geçen kolonun yerinde olmadığı ve kesilmiş olduğu görülmüştür.” ifadelerine yer verildi.

Merkez Onikişubat ilçesi Alparslan Türkeş Bulvarı’nda bulunan 10 katlı Ezgi Apartmanı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki 7,7 büyüklüğündeki depremde yıkıldı. İlk iki katı bir işletmeye ait olan, diğer 8 katta 16 dairenin bulunduğu apartmanın enkazında 36 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş'ta 36 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı'na ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ölen kişilerin ailelerinden bazısı, binanın ilk 2 katında bulunan firma yetkilileri hakkında kolon kestiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, başlatılan soruşturma kapsamında söz konusu iddiaların araştırılması için bilirkişi raporu talep etti.

Kahramanmaraş'ta 36 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı'na ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı

BİLİRKİŞİ RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Bilirkişi olarak görevlendirilen Mimar İbrahim Yiğiter, İnşaat Mühendisi Erdi Kavaklı ve İnşaat Mühendisi Mehmet Celalettin Somuncuoğlu tarafından apartmanın enkazında yapılan incelemeler sonrasında hazırlanan raporda, şu ifadelere yer verildi: “Binanın statik projesine göre herhangi bir aks üzerinde yer almayan C-D aksları ile 3-4 akslarının arasında kalan alanda 40 santimetre çapında yuvarlak kesitli bir adet kolon bulunduğu, bu kolonun zemin kat ile asma kat arası için tasarlandığı mimari projede gösterilmediği ve projede daire katlarında bulunmadığı tespit edildi. Söz konusu kolonun mimari projesinde gösterilmediği anlaşılmıştır.

Kahramanmaraş'ta 36 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı'na ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı

KOLON KESİLMİŞ

Mahallinde yapılan incelemede bahsi geçen kolonun yerinde olmadığı ve kesilmiş olduğu görülmüştür. Söz konusu kesilen kolonun binanın statik yapısına etki edeceği düşünülmekle birlikte binanın yıkımına neden olup olmadığının, konunun uzmanlarınca statik hesaplar kapsamında yapılacak incelemeler sonucu tespit edilebileceği düşünülmektedir.”

Kaynak: sondakika.com, AA
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çevreyi Kirletenlere Zabıta Müdahalesi

Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde Belediye Başkanı Şükrü Deviren’…