Home GÜNCEL Başkan Acar, “Zorlukları Aşacak, Yarınlara Baharın Umuduyla Koşacağız”

Başkan Acar, “Zorlukları Aşacak, Yarınlara Baharın Umuduyla Koşacağız”

- Guncellenme Tarihi: 21 Mart 2023 15:54
4 min read
Başkan Acar, “Zorlukları Aşacak, Yarınlara Baharın Umuduyla Koşacağız” için yorumlar kapalı
0

Binlerce yıldır dünyanın farklı coğrafyalarında umutla ve büyük bir coşkuyla kutlanan, baharın müjdecisi Nevruz Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan EBS Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, “Acıları kardeşliğin merhemiyle saracak, zorlukları aşacak ve yarınlara baharın umuduyla koşacağız.” ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar bahara davetiye, Nevruz Bayramı ile ilgili yayınladığı mesajda Nevruz’un bazı odaklar tarafından bir silah gibi kullanılmasının Nevruz’un özünü değiştirmeyeceğini vurgu yaptığı mesajda Nevruz Bayramı’nı tebrik etti.

“NEFRET YÜKLÜ DÜŞMANCA SÖYLEMLERE YÜZ ÇEVİRMELİYİZ”

Birliğe, beraberliğe, umuda, barışa, iyiliklere ve güzelliklere düşman odaklar tarafından bir silah gibi kullanılmasının Nevruz’un özünü değiştirmeyeceğini vurgu yapan Acar, “Çünkü Nevruz, her şeyden önce birlik ve beraberliktir. Barışı ve umudu büyütmek için ayrılıkçı, çatışmacı, nefret yüklü düşmanca söylemlere yüz çevirmeliyiz. Birlikte; etle tırnak gibi olmalı, sevgiyle kucaklaşmalı; bahara, canlanan toprağa kardeşlik tohumlarını ekmeliyiz.” İfadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ 85 MİLYONUN KARDEŞLİĞİ”

Ülkemizin karşı karşıya kaldığı deprem ve sel felaketleri, can kayıplarımız, yerini yurdunu kaybeden kardeşlerimizin içinde bulunduğu zor şartlar nedeniyle bu yıl Nevruz’u hüzünle karşıladığımızı dile getiren Başkan Acar, son olarak şunları söyledi: “Asrın felaketini yaşadık. 11 ilimizde büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli depremleri sel felaketi izledi. Felaketlerde on binlerce canımızı kaybettik. Kardeşlerimiz kışın soğuğunda dışarıda kaldı. Kimi başka şehirlere göç etmek zorunda kaldı, kimi de çadır ve konteyner gibi geçici yerlerde hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Afetzede kardeşlerimiz için devletimiz, aziz milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın başlattığı seferberlik hali devam ediyor. Kardeşlerimizin yaralarını sarmak, acılarını dindirmek, onların hayatlarını kolaylaştırmak için en büyük gücümüzün 85 milyonun kardeşliği olduğunu biliyoruz. Acıları kardeşliğin merhemiyle saracak, zorlukları aşacak ve yarınlara baharın umuduyla koşacağız. Eğitim-Bir-Sen olarak Nevruz’un, aramızdaki sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendirmesini, kalıcı hale getirmesini ve kardeşliği acılarımıza merhem kılabilmeyi diliyor, Nevruz bayramını tebrik ediyoruz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Karacabey Boğazı’nda Deniz Suyu Kalitesi Artacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BUSKİ marifetiyle Karacabey Boğazı’ndaki su kalitesinin ar…