Home GÜNCEL Bursa, atık su arıtmada zirveye oynuyor

Bursa, atık su arıtmada zirveye oynuyor

- Guncellenme Tarihi: 10 Mart 2023 16:21
3 min read
Bursa, atık su arıtmada zirveye oynuyor için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla sudaki kayıp-kaçakta yüzde 20 ile Türkiye’de lider olan Bursa, atıksu arıtma tesisi yatırımlarında da zirveye yürüyor. Bursa’nın yüzde 93’ünü kapsayacak şekilde atık su arıtımı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Marmara Denizi’nde su kalitesinin atmasına katkı sunacak Karacabey Yeniköy Atıksu Arıtma Tesisinin de temelini attı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir yandan asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde büyük zarar gören Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için çalışmalara devam ederken diğer tarafından Bursa’daki yatırım ve projelerini de ara vermeden sürdürüyor. İçme suyundaki kayıp kaçak oranını yüzde 20’ler seviyesine indirerek bu konuda Türkiye’de lider konumunda olan Büyükşehir Belediyesi, atık suların arıtımı ve geri kazanımı için arıtma tesisi sayısını her geçen gün arttırıyor. Son olarak Karacabey’de yıllardır beklenen Yeniköy Atıksu Arıtma Tesisinin de temeli, düzenlenen törenle atıldı. Karacabey ilçesi Boğaz, Bayramdere ve Kurşunlu yerleşimlerine hizmet verecek olan tesis, günlük 4.400 metreküp kapasiteye sahip olacak. AB standartlarında ileri biyolojik kentsel arıtma prosesine uygun bir şekilde hizmet verecek olan tesiste arıtılmış sular, ultraviyole dezenfeksiyondan sonra derin deşarjla Marmara Denizi’ne verilecek. Tesisin finansmanının tamamı İller Bankası Genel Müdürlüğü aracılığıyla Avrupa Yatırım Bankası’ndan temin edildi.

Törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, siyasi partilerin temsilcileri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüfer’deki Evden 8 Ton Çöp Çıktı

Nilüfer’in Dumlupınar Mahallesi’ndeki bir evden tonlarca çöp çıkarıldı. Nilüfer Belediyesi…