Home GÜNCEL Dr. Esma Rona Öğrencilerle Tecrübelerini Paylaştı

Dr. Esma Rona Öğrencilerle Tecrübelerini Paylaştı

- Guncellenme Tarihi: 9 Mart 2023 16:32
4 min read
Dr. Esma Rona Öğrencilerle Tecrübelerini Paylaştı için yorumlar kapalı
0

Medikal Estetik Hekimi Dr. Esma Rona, Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki Güzellik Hizmetleri Alanı’nda eğitim gören kız öğrencilerle tecrübe ve bilgi paylaşımında bulundu.

Kısa bir süre önce Bursalılara medikal estetik alanında hizmet vermek amacıyla kendi muayenehanesini açan Medikal Estetik Hekimi Dr. Esma Rona, 2002 yılından beri faaliyet gösterdiği sağlık sektöründeki tecrübelerini öğrencilerle de paylaşıyor.

Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda gerçekleşen buluşmada Dr. Esma Rona, öğrencilere yaptığı sunumda, mesleklerine sahip çıkmaları gerektiğini ve hayatlarını idame ettirecekleri mesleğin saygınlığını kendilerini geliştirerek koruyabileceklerini ifade etti.

Her gün yeni tekniklerin ve yöntemlerin keşfedildiğini belirten Dr. Esma Rona, ortaderi tedavisi, cilt bakımında uygulamalar, botoks ve dolgu uygulamaları hakkında bilgiler paylaştı.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Esma Rona şöyle konuştu;

“Herkes işini hak ettiği gibi doğru yapmalı, zaten işini iyi yaparsa para da arkasından gelir. Önceliğimiz insanların mutluluğu ve hayatı olmalı. Çünkü bizim işimiz tamamıyla insan odaklı.  Öte yandan medikal estetiğe de değinmekte fayda var. Medikal estetik insanların yüzünde kalıcı olmayan işlemlere deniliyor. Bunlar cerrahi müdahale içermez. Cildin üst kısmındaki tabakaya uygulanır. Bunu uzman eller yapmalıdır. Bir diğer konumuz ise botoks, sadece güzellik değil tıp alanında da sık sık başvuruluyor. Örneğin koltuk altı terlemesi birçok insan için tam bir can sıkıntısı nedenidir. Botoksu bu alanda kullanarak kişinin hayatına önemli bir dokunuş yapıyoruz. Etkisi geçici ama kişinin yüz özelliklerine de uygun yapılmalı. Herkes dolgu yapacak seviyede değil. Kesinlikle kalıcı dolguyu önermiyoruz çünkü yarın kararlarımız değişebilir. Uzman ellerde yapılmaması durumunda istenmeyen sonuçlara neden oluyor. Dudaklarda kullanılınca damara dolgu kaçırılmasının önüne geçmek lazım yoksa bu süreçte hasta dudağını kaybetme riskiyle karşılaşabilir.”

Dr. Esma Rona tarafından botoks, dolgu ve güzellik yöntemleri hakkında bilgilerin paylaşıldığı buluşma öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, Muhtar Toplantılarına İnegöl’den Başladı

Vatandaşların devletle ilk temas noktası olan muhtarların görüşlerine büyük önem veren ve …