Home GÜNCEL Karacabey’de altyapı yenileme çalışmaları ile geleceğin kenti inşa ediliyor

Karacabey’de altyapı yenileme çalışmaları ile geleceğin kenti inşa ediliyor

- Guncellenme Tarihi: 7 Mart 2023 15:28
5 min read
Karacabey’de altyapı yenileme çalışmaları ile geleceğin kenti inşa ediliyor için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçede BUSKİ tarafından yapımı devam eden içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Özkan, pazaryeri çevresi ile Adliye Caddesi ve Drama Mahallesinde içme suyu yenileme çalışmalarının sona ermesinin ardından parke taşı tamirinin tamamlandığını kaydetti. 14 Eylül Caddesi, Sırabademler Mahallesi ve Küçük Sanayi Sitesinde içme suyu yenileme çalışmaları ile Runguçpaşa Caddesinde kanalizasyon ve yağmursuyu yenileme çalışmalarının da devam ettiğini dile getiren Özkan, Sanayi Sitesinde de yine kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Modern teknolojiye geçiş

Özkan yaptığı açıklamada, “Bursa Büyükşehir Belediyemizle birlikte, BUSKİ marifetiyle Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Alinur Aktaş’ın kontrolünde altyapı seferberliğini başlatmıştık. Hamdolsun Karacabey’imizde çalışmalarımız güzel gidiyor. Üçte ikilik kısmı tamamlandı. İlkel bir teknolojiden, modern ve çağdaş bir teknolojiye geçiş gerçekleştiriliyor. Ve içme suyu şebekesinin yenilendiği yerlerden de vatandaşlarımız tarafından çok güzel dönüşler alıyoruz. Karacabeyli hemşerilerimiz, bu şebeke vesilesi ile iş yerlerine ve evlerine gelen suyun kalitesinin bariz bir şekilde arttığını gözlemlediklerini ifade ediyorlar. Bu faaliyetlerin icra edilmesi noktasında da maalesef değerli hemşerilerimiz biraz sıkıntı çekiyorlar. Toz oluyor, toprak oluyor, çamur oluyor ama biz bu sıkıntıların en az seviyeye inmesi noktasında gayret gösteriyoruz. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu noktasında faaliyet gösteren bütün müteahhit firmalarımız ile personelleri canla başla çalışıyor. Tabi döşenen bu tesisattan sonra yolların bir miktar oturması gerekiyor, onun için de bir zaman dilimize ihtiyacımız var. O da gerçekleştikten sonra, asfalt ve kilit parke taşı çalışmaları icra ediliyor” dedi.

Pazaryeri çevresinde parke taşı çalışmaları tamamlandı

Özkan, pazaryeri etrafında parke taşı çalışmalarının da tamamlandığını dile getirerek, “Asfalt ve kaldırım çalışmaları başlayacak. Sıkıntıyı çekiyoruz ama bunun sonunda ferahlık var, rahmet var. Hep birlikte Karacabeyli vatandaşlar olarak, altyapı sorunları tamamen çözülmüş bir şehirde yıllarca yaşayacak olmanın, çocuklarımızın torunlarımızın burada yaşayacak olmasının mutluluğuyla keyif alacağız bu işlerden. Çoğu gitti, azı kaldı diyoruz. Bu noktada da bütün Karacabeyli hemşerilerimize, bizlere gösterdikleri sabır ve destek dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Müteahhit firmalara, personellerine, personelimize, başarılar temenni ediyorum. Tabi ki en büyük teşekkür de bizi bu konularda hiçbir zaman yalnız bırakmayan, destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Alinur Aktaş’a” ifadelerine yer verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…