Home GÜNCEL Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı

- Guncellenme Tarihi: 1 Mart 2023 15:20
3 min read
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı için yorumlar kapalı
0

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yurt dışına çıkış yasağı konulup adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Prof. Dr. Ercan’ın emniyetteki ifadesinde, “Pişmanım, art niyetim yoktu, oralarda öyle konuşuyorlardı, doğru olmadığını öğrendim, ben de paylaştım ve geri kaldırdım” dediği belirtildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik, sosyal medyadan yaptığı ‘İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş’ şeklindeki paylaşımı dolayısıyla, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla Elazığ’da gözaltına alınan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Malatya’ya getirildi.

İşte soruşturmaya konu olan paylaşım;

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı: Pişmanım, art niyetim yoktu

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Prof. Dr. Ercan, savcılık sorgusunun ardından ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan sevk edildiği nöbetçi hakimlik tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“DOĞRU OLMADIĞINI ÖĞRENDİM”

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın emniyetteki ifadesinde, “Pişmanım, art niyetim yoktu, oralarda öyle konuşuyorlardı, doğru olmadığını öğrendim, ben de paylaştım ve geri kaldırdım” dediği öğrenildi.

SERBEST KALDIKTAN SONRA PAYLAŞIM YAPTI

Ercan, serbest bırakıldıktan sonra Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise “Benim güzel ülkemin güzel insanları. Dayanışmanız için çok sağ olun. Sizinle kıvanç duyuyorum. 05.30’da Tunceli’ye geldim” ifadelerini kullanmıştı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı: Pişmanım, art niyetim yoktu
Kaynak: sondakika.com,  DHA
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Erasmuslu Öğrenciler Bursa Hayvanat Bahçesi’nde

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Bul…