Home GÜNCEL Dağder’de Depremde Hayatını Kaybedenler İçin Kuran Tilaveti Ve Dua Gecesi

Dağder’de Depremde Hayatını Kaybedenler İçin Kuran Tilaveti Ve Dua Gecesi

- Guncellenme Tarihi: 23 Şubat 2023 17:51
4 min read
Dağder’de Depremde Hayatını Kaybedenler İçin Kuran Tilaveti Ve Dua Gecesi için yorumlar kapalı
0

Bursa’da dağ yöresinin çatı kuruluşlarından Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi’ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DAĞDER), Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 10 ilimizi yoğun şekilde etkileyen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Dua programı düzenledi.

DAĞDER Din Görevlileri Komisyonunun katkılarıyla düzenlenen Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua programına Bursa İl Müftü Yardımcısı Yavuz YILDIZ’ın yanı sıra Dağ Yöresinde İmam olarak görev yapan Erdoğan ALBAY, Muhammer BAYRAK , Beytullah SEVİNÇ, Beytullah YANAR ,Ferit FERİK ve Hüseyin SALÇIN gibi isimler de katıldı.

Ellerin ve gönüllerin depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza dua için semaya açıldığı programda misafirlere lokma ve lokum ikramı da yapıldı.

Programın selamlama konuşmasını yapan DAĞDER Genel Başkanı Yaşar TÜRK; “Asrın felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun. Felaket haberini alır almaz derneklerimizin ve köylülerimizin destekleriyle hazırladığımız Yardım Tırlarımızı depremzedelerimize gönderdik. Maddi ve manevi olaraktan göndermeye devam ediyoruz. Depremin yaralarını hep birlikte saracağız. Allah bir daha ülkemize böyle acılar yaşatmasın.” dedi.

DAĞDER Din Görevlileri Komisyon Başkanı Şerif SAVCI ise tüm Türkiye’yi yasa boğan bu zor günlerin birlik ve beraberlik içerisinde maddi ve manevi omuz omuza vererek atlatılacağını söyledi.

Programda konuşan Bursa İl Müftü Yardımcısı Yavuz YILDIZ da konuşmasına depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve sabır dileyerek başladı.

Ülke olarak zon günlerden geçtiğimize vurgu yapan Yavuz YILDIZ, “Bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde el birliğiyle aşacağız İnşallah. Bu deprem gerçekten her birimizi derinden yaraladı ama şunu tüm samimiyetimle söylemeliyim ki milletimiz akın akın eşyasından kıyafetine, gıdasından diğer tüm ihtiyaçlara kadar seferber olmuş durumda. Bunun örneklerine Bursa’mızda da şahit olduk. Milletimizin birliğini, beraberliğini ve fedakârlığını bu olay sonucunda tekrar görmüş olduk. Devletimiz, milletimiz, belediyelerimiz, arama kurtarma çalışanlarımız ve gönüllerimiz oradalar. Allah bir daha ülkemize böyle acılar yaşatmasın” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…