Home GÜNCEL Bursa İş Dünyası KFA Fuarcılık ile İhracatını Güçlendiriyor

Bursa İş Dünyası KFA Fuarcılık ile İhracatını Güçlendiriyor

- Guncellenme Tarihi: 19 Şubat 2023 14:57
5 min read
Bursa İş Dünyası KFA Fuarcılık ile İhracatını Güçlendiriyor için yorumlar kapalı
0

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından firmaların dış ticaret hacmini güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği Küresel Fuar Acentesi (KFA Fuarcılık) sektörlerin dünyaya açılmasını sağlıyor. 2022 yılında HOMETEX Ev Tekstili, Bursa Textile Show, Bursa Food Point ve Junioshow fuarlarını gerçekleştiren KFA Fuarcılık, Bursalı firmaları yurt dışında sektörlerinde marka olan 15 fuar organizasyonu ile de buluşturdu.

Bugüne kadar 7 bin 500’e yakın BTSO üyesini dünya genelinde 200’den fazla fuar organizasyonu ile buluşturan Küresel Fuar Acentesi, kent ihracatına katkı sağlamak hedefiyle farklı sektörlerde yurt dışı fuar programları düzenlemeye devam ediyor. KFA Fuarcılık 2022’de ev tekstilinde dünyanın en prestijli fuarlarından birisi olan HOMETEX Fuarı’nı da başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

HOMETEX’te 1.5 Milyar Dolarlık İş Hacmi

Sektörün ulusal ve uluslararası oyuncularını İstanbul’da buluşturan fuarda, yerli ve yabancı 650’yi aşkın firma yeni ürünlerini sergiledi. Sektörün çatı kuruluşu Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) tarafından KFA Fuarcılık Şirketi organizasyonunda 17-21 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen HOMETEX Ev Tekstili Fuarı sektördeki moda ve trendleri belirledi. Fuara 5 günde 126 ülkeden 170 bin ziyaret yapılırken, iş hacmi ise beklentileri de aşarak yaklaşık 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Fuarcılıkta ‘’KFA İmzası

KFA her geçen sene kalite çıtasını yükseltmeyi sürdürüyor. KFA Fuarcılık HOMETEX Fuarı’nın yanı sıra tekstil sektörünün marka etkinliklerinden Bursa Textile Show, gıda sektöründe iş hacmine katkı sağlayan Bursa Food Point ve bebe çocuk konfeksiyonu modasını belirleyen Junioshow Fuarı’nın organizasyonunu üstlendi.

KFA 2023’e Hızlı Başladı

Sektörlerin taleplerine göre fuar takvimini kurgulayan KFA Fuarcılık 2023 yılında fuarcılık çalışmalarına hızlı başladı. 11-14 Ocak tarihlerinde arasında Junioshow Fuarı ile sektör temsilcilerini 70 ülkeden gelen yabancı iş profesyonelleri ile buluşturan KFA Fuarcılık, yeni yıldaki ilk yurt dışı fuar organizasyonunu da Almanya’da Heimtextil Fuarı’na gerçekleştirdi.

2022 Yılında 15 Yurt Dışı Fuar Organizasyonu

KFA Fuarcılık 2022 yılında yurt dışı fuar organizasyonlarına hız kesmeden devam etti. Fransa, ABD, Hindistan, İtalya ve Almanya’da düzenlenen sektörlerin en önemli organizasyonlarıyla sektör temsilcilerini buluşturdu. 2022 yılında 15 fuar için geniş katılımlı heyet düzenleyen KFA, ayrıca Hindistan Uluslararası Mobilya Fuarı’na (IIFF) milli katılım organizasyonu gerçekleştirdi.

KOSGEB Destek Limitleri Güncellendi

KOSGEB’in ‘Yurt Dışı İş Gezisi Desteği’ üst limitlerini artırmasıyla birlikte firmalar iki yıl boyunca toplamda 90 bin TL’ye kadar destekten faydalanabilecek. KFA Fuarcılık tarafından düzenlenen organizasyonlara ilişkin bilgilere https://www.kfa.com.tr/ internet adresinden ulaşılabiliyor.

  

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, Muhtar Toplantılarına İnegöl’den Başladı

Vatandaşların devletle ilk temas noktası olan muhtarların görüşlerine büyük önem veren ve …