Home GÜNCEL Köyü ikiye bölen yarık! Tarlaları ayırdı, evleri yerle bir etti

Köyü ikiye bölen yarık! Tarlaları ayırdı, evleri yerle bir etti

- Guncellenme Tarihi: 16 Şubat 2023 11:51
3 min read
Köyü ikiye bölen yarık! Tarlaları ayırdı, evleri yerle bir etti için yorumlar kapalı
0

İki büyük deprem sonrasında oluşan yarık Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Çiğli köyünü ortadan ikiye böldü. Tarlaları da ayıran yarık köyün içinden geçerek ilerledi, yarığın üstündeki evler yerle bir oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Çiğli köyünde buğday tarlasını ortadan ikiye bölen yarık oluştu. Metrelerce uzunlukta devam eden fay kırığı vatandaşları tedirgin etti.

KİLOMETRELERCE UZUNLUKTA

Pazarcık-Narlı civarından başlayarak Çelikhan’a doğru, daha sonra da Kırıkhan civarından Türkoğlu’na doğru devam eden fay kırığı havadan görüntülendi. Kilometrelerce uzunlukta olan kırık, depremin büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

Köyü ikiye bölen yarık! Tarlaları ayırdı, evler yerle bir oldu

“CEHENNEM GİBİYDİ”

Londra’da yaşayan ve 1 Şubat’ta köyüne tatile gelen Bedran Bedo Cullu, o anları şöyle anlattı: “Normalde Londra’da yaşıyorum, depremden 5 gün önce Türkiye’ye memleketime geldim. Normalde 9 Şubat’ta dönmek üzere gelmiştim. Deprem günü cehennem gibiydi. Önce uykudan kalktığımız zaman büyük bir ses duyduk. Neyin ne olduğunu anlamadık. Öyle bir sarsıntı yaşadık ki anlatamam.

Köyü ikiye bölen yarık! Tarlaları ayırdı, evler yerle bir oldu

“OLDUĞU YERDE ZIPLATAN BİR DEPREMDİ”

3 şekilde oldu, önce sağa sola salladı, sonra öne arkaya, daha sonra olduğu yerde zıplatan bir depremdi. Çok değişik bir şeydi. Dışarıya kendimizi attığımız zaman hala devam ediyordu. Dışarıda zifiri karanlık vardı, göz gözü görmüyordu. Kendi ellerimizle sevdiklerimizi enkazdan çıkardık. Daha sonra günler boyu vefat haberi aldık. 20 Şubat’a kadar burada yaralarımızı sarmaya çalışacağım. Bu durumda köylülerimi, akrabalarımı, dostlarımı bırakma gibi bir düşüncem olmadı.”

Köyü ikiye bölen yarık! Tarlaları ayırdı, evler yerle bir oldu
Köyü ikiye bölen yarık! Tarlaları ayırdı, evler yerle bir oldu
Kaynak: sondakika.com, DHA
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüfer’de “Üç Fidan”A Duygu Dolu Anma

68 kuşağının gençlik önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişl…