Home GÜNCEL Ne bina, ne çeşme ya da cami! 18 bin nüfuslu mahallede sağlam yer kalmadı

Ne bina, ne çeşme ya da cami! 18 bin nüfuslu mahallede sağlam yer kalmadı

- Guncellenme Tarihi: 10 Şubat 2023 17:56
4 min read
Ne bina, ne çeşme ya da cami! 18 bin nüfuslu mahallede sağlam yer kalmadı için yorumlar kapalı
0

İki büyük depremde büyük hasarın yaşandığı Hatay’ın Antakya ilçesinde, 18 bin nüfuslu Narlıaca Mahallesi’nde sağlam bina kalmadı. Mahallede hayırseverlerin yaptırdığı 30 yıllık cami de yıkıldı.

Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler, Hatay’ın Antakya ilçesinin en büyük mahallelerinden Narlıaca Mahallesi’nde büyük hasara yol açtı. 18 bin nüfuslu mahallede neredeyse sağlam bina kalmazken, hayırseverlerin yardımlarıyla 30 yıl önce yapılan Narlıca Kardeşler Camii de çöktü.

“SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ”

5 çocuk babası Türki Cenber, mahallede sağlam bina kalmadığını söyledi. Mahallenin ilk sakinlerinden olduğunu, bölgede Suriyeli ve Arapların da yaşaması nedeniyle camiye Narlıca Kardeşler Camii adını verdiklerini söyleyen Cenber, “Sağ olanları kurtarmak çok önemli. Allah başka can kaybı vermesin. Camiyi 30 yıl önce yaptırdık. Vatandaşların el emeği ile yapıldı. Gördüğünüz gibi sözün bittiği yerdeyiz. Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Bildiğim kadarıyla imam vefat etmiş” dedi. Cenber, ekiplerin gece gündüz çalıştığını, askerlerin yağma olaylarına karşın halkı koruma amacıyla gece gezdiklerini söyledi.

“EN BÜYÜK İHTİYACIMIZ BATTANİYE VE ÇADIR”

Narlıaca’da yaşayan İsmail Batın, bölgede en büyük sorunun ısınma ve barınmaya yönelik olduğunu söyledi. Hasarlı binalar yüzünden dışarıda gecelediklerini belirten Batın, “En çok barınabilmek için çadır ve battaniyeye ihtiyacımız var. Geceler çok soğuk geçiyor. Gıdayı temin ediyoruz, Allah razı olsun milletimiz sahip çıktı bize. Gönderdiği gıda maddeleriyle gayet iyiyiz. En büyük ihtiyacımız battaniye ve çadır. 3 kişinin kalacağı yerde 25 kişi kalıyoruz” dedi.

Öte yandan, OHAL ilan edilmesinin ardından bölgeye çok sayıda askeri araç ve asker sevk edilmesi, yağma olaylarına karşın tedbirlerin artırılması dikkati çekti.

Kaynak: sondakika.com, DHA

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…