Home GÜNCEL Türkiye’yi sarsan depremin ardından fırsatçılar sahnede! Bir ekmek 14 lira

Türkiye’yi sarsan depremin ardından fırsatçılar sahnede! Bir ekmek 14 lira

- Guncellenme Tarihi: 8 Şubat 2023 16:08
3 min read
Türkiye’yi sarsan depremin ardından fırsatçılar sahnede! Bir ekmek 14 lira için yorumlar kapalı
0

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından fırsatçılar Gaziantep’te sahnede. Bir ilçesinin neredeyse tamamının yıkıldığı şehirde bir fırında çekilen görüntüler pes dedirtti. Kız çocuğunun, “Ekmek kaç para?” sorusuna, fırıncı, “14 TL” yanıtını verdi. Duruma tepki gösteren çocuk, “Böyle bir durumda bile şunu yapabiliyorsunuz. Hiçbir şey demiyorum.” sözleriyle tepki gösterdi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler bölgede ağır yıkıma neden oldu. İki depremde Kahramanmaraş’ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da çok sayıda bina yıkıldı, binlerce vatandaş hayatını kaybetti.

EKMEĞİ 14 LİRAYA SATIYOR

Depremin ardından fırsatçılar çok geçmeden sahneye çıktı. Gaziantep’te bir ekmek fırınında çekilen görüntüler, pes dedirtti. Onlarca insanın olduğu ekmek fırınına gelen bir kız çocuğu, “Ekmek kaç para?” diye sordu. Fırıncı, “14 TL” yanıtını verdi.

“14 LİRAYA EKMEK Mİ OLUR YA”

Aldığı yanıt karşısında vatandaş, “Böyle bir durumda bile şunu yapabiliyorsunuz. Hiçbir şey demiyorum.” sözleriyle tepkisini gösterdi. Bir başka vatandaş ise, “14 liraya ekmek mi olur ya” diye isyan etti.

10 ŞEHİRDE FIRINLAR ÜCRETSİZ EKMEK DAĞITACAK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dün yaptığı açıklamada, depremin vurduğu 10 şehirde vatandaşların fırınlardan ekmeklerini ücretsiz bir şekilde alabileceğini söylemişti. Oktay, “Tüm illerimizde normal aşevleri, beslenme merkezleri kuruldu. Kızılay başkanlığında beslenme hizmet grubumuz, bakanlarımızın koordinasyonunda, mülki idarenin fiilen yürütmesinde beslenme faaliyetleri devam etmekte. 10 ilimizde ve ilçelerimizde fırınlardan vatandaşlarımızı ekmeklerini alabilirler. Ücretsiz şekilde alabilirler. Biz zaten gerekli koordinasyon yapıyoruz fırınlarımızla.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…