Home GÜNCEL Resmi Gazetede Yayımlandı

Resmi Gazetede Yayımlandı

- Guncellenme Tarihi: 1 Şubat 2023 15:02
2 min read
Resmi Gazetede Yayımlandı için yorumlar kapalı
0

Basın İlan Kurumu’nun, gazete ve dergilere yönelik hükümler içeren Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği’nde değişiklikleri öngören yasa Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik’teki değişiklik ile birlikte internet Haber siteleri, 1 Nisan 2023’ten itibaren BİK’e ait resmi ilan ve reklamları yayınlayabilecek.

Basın İlan Kurumu İlan Portalı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı.

KRİTİK TARİH 1 NİSAN 2023

Buna göre BİK, yayını zorunlu resmi ilanları ve reklamları gazetelerin yanı sıra internet haber sitelerinde de yayınlatabilecek. Yönetmelikte yapılan değişikliklerin yürürlük tarihi 1 Nisan 2023 olarak belirlendi.

Öte yandan, hazırlık görüşmelerine katılan Gazeteciler Cemiyeti de taslak halinde kabul edilen yönetmeliğe muhalefet şerhi düşmüş ve yargı yoluna başvuracağını açıklamıştı. Cemiyetin muhalefet şerhinde “Resmi ilan ve reklamların yayınlanacağı mecralar arasına internet haber sitelerinin de dahil edilmesine ilişkin yönetmelik taslağı maalesef Anayasa’ya, yasalara, basın ve ifade özgürlüğüne, çalışma hürriyetine aykırıdır, apaçık bir hukuk ihlalidir” denilmişti.

Kaynak: sondakika.com, ANKA

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…