Home GÜNCEL Nilüfer Kent Konseyi 23. genel kurulunu gerçekleştirdi

Nilüfer Kent Konseyi 23. genel kurulunu gerçekleştirdi

- Guncellenme Tarihi: 26 Ocak 2023 10:42
5 min read
Nilüfer Kent Konseyi 23. genel kurulunu gerçekleştirdi için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Kent Konseyi’nin 23. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Kent Konseyi’nin ortak akılla yürüttüğü bütün çalışmaların, kente değer kattığını söyledi.

Nilüferliler’in kente dair sözünü özgürce dile getirdiği alan olan, halkın karar mekanizmalarında aktif rol almasına katkı sağlayan Nilüfer Kent Konseyi, 23. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Karaman Dernekler Yerleşkesi’ndeki genel kurul toplantısına Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de katıldı. Neslihan Binbaş, Levent Soydinç ve Tuğba Can’ın divan kurulunu oluşturduğu genel kurul toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Toplantıda, Başkan Turgay Erdem de söz alarak Nilüfer Kent Konseyi’nin önemine değindi. Nilüfer Kent Konseyi’nin, kente ve demokrasiye sahip çıkmada, katılımcılık anlayışını yaygınlaştırmada önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Başkan Erdem, sosyal sorunların çözümünde, demokrasi kültürünün yaygınlaştırılmasında her zaman önemli paydaşlarından biri olduğunu ifade etti.

Nilüfer Kent Konseyi ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri Gıda Çalıştayı, Toprak Ana Günü, Tohum Takas Şenliği, Mahalle Komiteleri, Nilüfer Gençlik Evi gibi çalışmaları hatırlatan Başkan Erdem, Nilüfer Kent Konseyi’nin kenti sahiplenerek, her geçen yıl daha geniş kitlelere hitap eden bir konuma geldiğini belirtti. “Bu kentte demokrasi kültürünü hep beraber genişleteceğiz” diyen Başkan Erdem, Nilüfer Kent Konseyi yönetimine, gönüllülerine, meclislerine ve çalışma gruplarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Nilüfer Kent Konseyi’nin, meclislerinin, çalışma gruplarının ve mahalle komitelerinin 6 aylık faaliyet raporunun sunumunu gerçekleştirdi. Nilüfer Kent Konseyi olarak çağdaş, demokratik, laik ve aydınlık bir Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini belirten Binbaş, emeği geçen, katkı koyan herkese teşekkür etti. Toplantının son bölümünde Nilüfer Kent Konseyi gönüllüleri, dilek ve temennilerini dile getirdi.

Nilüfer Kent Konseyi 23. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ardından, yazar ve iletişim uzmanı Ateş İlyas Başsoy katılımcılarla söyleşi gerçekleştirdi.

Mutluluk kavramı üzerine konuşan Ateş İlyas Başsoy, son 20 yıldır sosyal medyada ve reklamlarda mutluluk propagandası yapıldığına dikkat çekerek, “Mutluluk, Aristo’dan beri çok sorunlu bir konu. Mutlulukta, aşkıncılık dediğimiz bir şey var. Biz, mutluluğu tarif ediyoruz. Gördüğümüz insanları mutlu sanıyoruz. Medya, sosyal medya ve reklamlar, sorunlu mutluluk kavramını bize aşılıyor” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …