Home GÜNCEL Yıldırım’da Yaşam Kalitesi Yükseliyor

Yıldırım’da Yaşam Kalitesi Yükseliyor

- Guncellenme Tarihi: 24 Ocak 2023 17:40
13 min read
Yıldırım’da Yaşam Kalitesi Yükseliyor için yorumlar kapalı
0

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın göreve geldiği 2019 yılından bu yana geçen 3 buçuk yılı aşkın sürede ilçede yaşam kalitesi yükselirken, hayata geçirilen proje ve yatırımlar ile ilçenin çehresi değişti. ‘2022 yılında Yıldırım’ın talihini değiştirecek önemli projeleri hayata geçirdik’ diyen Başkan Oktay Yılmaz ‘2023 projelerin şekil bulduğu bir yıl olacak’ dedi.

Yıldırım’ın dünyaya açılan kapısı: CUMALIKIZIK

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Cumalıkızık, BM Dünya Turizm Örgütü (UNTWO) tarafından 57 üye ülkenin aday gösterdiği 136 köy arasından ‘2022 Yılı Dünyanın En iyi Turizm Geliştirme Köyü’ programına seçildi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Cumalıkızık, Yıldırım’ın dünyaya açılan kapısı. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Cumalıkızık, 700 yıllık tarihi dokusu ile yılın her mevsimi yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri. Biz, Cumalıkızık Köyümüzü tarihimizin güçlü bir yansıması olarak görüyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak bu turizm merkezimizin daha iyi duruma gelebilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Osmanlı dönemi konut dokusunu günümüze taşıyan Cumalıkızık’ta, 180’i halen kullanılan, bazılarında ise koruma ve restorasyon çalışmalarının yapıldığı toplam 270 ev bulunuyor.

1 Ayda 1,5 Milyon Ton Su Tasarrufu

Yıldırım Belediyesi, çevre hassasiyeti ile yola çıktığı “Kirletmeyin, Dönüştürün” sloganıyla ‘1 Litre Bitkisel Atık Yağ Getirene 10 Litre Su Hediye’ kampanyası ile 1 ayda 1,5 ton atık yağ toplayarak, 1,5 milyon ton su tasarrufu sağladı.

Oktay Yılmaz ‘Düzenlediğimiz kampanya ile sınırlı olan su kaynaklarımızı korurken, vatandaşlarımızın da bilinçlenmesini sağlıyoruz. Bu alanda fark oluşturan projelerimizi artırarak, öncü belediye olmayı sürdüreceğiz. Bu çalışma bir belediyecilik hizmetinden ziyade bizim gelecek nesillere borcumuzdur. Unutmayalım ki yeşil ve temiz bir dünya atalarımızın bize mirası değil, çocuklarımızın emanetidir” diye konuştu.

Atık Malzemeler Sanat Eserine Dönüşüyor

Yıldırım Belediyesi, vatandaşlara doğa dostu tüketim alışkanlıkları kazandırmaya devam ediyor. ‘Geri Dönüşüm El Sanatları Kursu’nda kursiyerler atık malzemeleri sanat eserine dönüşüyor.

Güllük Mahallesi Hanımlar Lokali’nde haftanın 5 günü verilen kurslarda, kursiyerler evlerinde kullanmadıkları atıkları getirerek birbirinden farklı renkli ürünler ortaya koyuyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘Geri Dönüşüm El Sanatları Kursu’nda Yıldırımlı kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamanın yanı sıra atık durumda olan eşyaları ve objeleri el sanatlarının çeşitli alanlarındaki teknikleri kullanarak yeniden dönüştürdüklerini söyledi.

Ulaşımda Nefes Alan Şehir: Yıldırım

Yıldırım Belediyesi’nin ‘yol hamlesi’ hızla devam ediyor. Belediye ekiplerinin yoğun çalışmaları neticesinde; 2019’dan bu yana 8 bin 277 metre yeni yol Yıldırım’a kazandırılırken, 2022 yılında bin 841 metre yeni yol açıldı.

Başkanı Oktay Yılmaz, “İhtiyaçları karşılayacak yeni yollarla ve ilçede gerçekleştirdiğimiz bakım çalışmalarıyla Yıldırım’ı ulaşımda nefes alan şehir konuma getiriyoruz. İlçemiz en hızlı büyüyen ilçeler arasında. Yıldırım Belediyesi olarak, şehrimizin ulaşım ağına yeni imar yolları ekleyerek trafik sorununun önüne geçiyor vatandaşlarımızın günlük hayatını kolaylaştırıyoruz. Öte yandan hemşehrilerimizin yaşamını olumsuz yönde etkilememek için yol bakım ve asfalt çalışmalarını da aralıksız sürdürüyoruz. Kullandığımız asfaltı kendi tesislerimizde üreterek önemli ölçüde tasarruf sağlıyoruz. Bu tesiste ürettiğimiz asfaltın ihtiyaç fazlasını ise başka belediyelere satarak gelir elde ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tünel Akvaryuma Yoğun İlgi

Kaplıkaya Cazibe Merkezi içerisinde bulunan Türkiye’nin en büyük tatlı su kapasitesine sahip gölet akvaryumu 2022 yılında 250 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı.

Yılmaz, “Doğayla bütünleşik yapısı ve Uludağ’ın eteklerinde yer alan konumuyla Yıldırım’ın vitrini olan Cazibe Kültür Merkezi’nde renovasyon çalışmalarımızı tamamladık. 2022 yılında 250 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladığımız tünel akvaryumumuzu da temizleyerek yeni yıla hazır hale getirdik. Yıldırımlıların ve Bursalıların ailecek zaman geçirebileceği merkezimiz yeni yılda da şehrimizin ‘cazibesi’ olmaya devam edecek” diye konuştu.

Sporda başarı ve yatırım hız kesmiyor

Yıldırım Belediyesi, 2022 yılında ilçenin ‘spor kenti’ kimliğini güçlendirecek birçok çalışmayı hayata geçirdi. Yıldırım Belediyespor sporcuları 3,5 yılda pandemi şartlarına rağmen 2 bin 326 madalya ve 132 kupa kazandı.

2019 yılından bu yana Oktay Yılmaz başkanlığında Yıldırım’a kazandırılan 5 yıldızlı spor tesislerinde 62 bin 119 vatandaş spor hizmetinden faydalandı.

Başkan Oktay Yılmaz, Yıldırım Belediyesi olarak 2023 yılında da birçok müsabakaya hem ev sahipliği yaparak hem de müsabakalarda başarılar elde ederek Yıldırım’ın ismini tüm dünyaya duyuracaklarını ifade etti.

2023 ‘Yıldırım’ın Yılı Olacak

2022 yılında ilçenin çehresini değiştirecek birçok projeyi hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, 2023 yılında da çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz “2022 yılı Yıldırım’ın talihini değiştirecek önemli projeleri hayata geçirdiğimiz bir yıl olurken, 2023 projelerin şekil bulduğu bir yıl olacak. Yıldırım’daki değişim yeni yılda herkesçe görülecek. Millet Mahallesi Kapalı Pazar Alanı ve Kadın Spor Merkezi, Balaban Mesire Alanı, Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi, Barış Manço Nikah Salonu’nun açılışını gerçekleştirip hemşehrilerimizin kullanımına sunarken Mimar Sinan Spor Kompleksi, Yıldırım Gençlik ve Spor Merkezi, Samanlı Jandarma Karakolu’ndaki çalışmalarımızı tamamladık. Öte yandan Mevlana 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi, Molla Yegan Çocuk Üniversitesi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Sıracevizler ve Karaağaç Sosyal Yaşam Merkezi, Dr. Sadık Ahmet Gençlik ve Spor Merkezi, Samanlı Lojistik Merkezi’ndeki çalışmaları da kısa sürede tamamlayarak 2023 yılında hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yazar Özlüoğlu: Edebiyat, Unutulanları Yaşanır Kılıyor

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Edebi Kazılar söyleşilerinin yeni dönemdeki ilk konuğu …