Home GÜNCEL Nilüfer Kaymakamlığı KALBİR ile Kalite Yolculuğuna Çıkıyor…

Nilüfer Kaymakamlığı KALBİR ile Kalite Yolculuğuna Çıkıyor…

- Guncellenme Tarihi: 23 Ocak 2023 12:14
5 min read
Nilüfer Kaymakamlığı KALBİR ile Kalite Yolculuğuna Çıkıyor… için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Kaymakamlığı ve Kalite Birliği bir ilke imza atarak, Nilüfer Kaymakamlığı bünyesinde, kalite yönetim sistemi kurma çalışması yapmak üzere proje başlattılar.

Yapılan toplantıya Nilüfer Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, TSE Bursa Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, Nilüfer Kaymakamlığı personeli, Kalite Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karaman, Onursal Başkan Prof. Dr. Erkan Işığıçok, Eğitimciler Mehmet Uğur Özdeniz, Hamdi Dilmenler, Mustafa Ekin katıldı.

Toplantıda konuşan Nilüfer Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan “Vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz hizmeti daha üstün bir performans da vermek, vatandaş memnuniyetini daha da üst seviyelere çıkarmak ve hizmet kalitemizi daha da kaliteli hale getirmek için Kalite Birliği ile birlikte kaliteli bir yolculuğa çıkıyoruz. Eğitimler alacağız, uluslararası kabul görmüş yönetim sistemleri standardı olan TS EN ISO 9000 standardına uygun bir sistemi kurarak, milli kurumumuz olan TSE’den belge almak ve hizmet kalitemizi belgelendirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda teknik rehberliğimizi yapacak olan ve hiçbir ücret almadan bu hizmeti verecek olan Kalite Birliğine teşekkür ediyorum” dedi.

TSE Bursa Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev de kalite yolculuğunu başlatan Nilüfer Kaymakamlığına ve teknik destek verecek olan Kalite Birliğine teşekkür ederek, “TSE olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın kalite çalışmalarını destekliyoruz. Her türlü desteği verecek olduğumuzu ifade ediyor, projenin başarıya ulaşmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan KalBir Onursal Başkanı ve Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Erkan Işığıçok, Nilüfer Kaymakamlığı’nın kalite yaklaşımından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Kalite Birliği olarak tüm imkanlarımızı seferber ederek tüm eğitimleri vereceğiz, TS EN ISO 9000 standardının tüm maddelerini aktif hale getirerek, belgelendirme aşamasına kadar teknik rehberliğimizi kesintisiz olarak devam ettireceğiz” dedi.

Kalite Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karaman, bir kamu kurumu olan Nilüfer Kaymakamlığı’nın bu anlayışını destekliyoruz derken şunları söyledi:

“Biz Sayın Kaymakamımız Mustafa Özarslan’ı 10 yıl öncesi Sürmene Kaymakamlığından tanıyoruz.

Bizleri, 10 yıl önce Sürmene’ye davet ederek kalite konusunda destek isteyen Kaymakam beyin davetine icabet ederek Sürmene’ye gitmiş ve orada da ücretsiz eğitimler vermiştik. Şimdi, Kaymakam bey Kaliteşehribursa’ya geldi ve ilçemizde kalite çalışması yapmak istediğini bizlere iletince, bunu emir telakki ettik ve görevi üstlendik. Öncelikle Kaymakam beye, kaliteye yaklaşımı ve kalite anlayışı dolayısıyla teşekkür ediyor, en kısa sürede çalışmayı başarılı bir şekilde tamamlayarak, milli kurumumuz olan TSE’den belge alan ilk Kaymakamlığın Nilüfer Kaymakamlığı olmasını istiyoruz.

Kalite Birliği, uygulamaya koymuş olduğu ‘Milli Ses Ver Projesi’ uyarınca, Kaliteşehribursa’daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının TS EN ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemleri Belgelerini, TSE’den almaları şartı ile karşılıksız (ücretsiz) hizmet vermeye hazır olan bir sivil toplum kuruluşudur.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…