Home EĞİTİM ‘Eğitimle Yeniden Buluşma Projesi’ Meyvelerini Vermeye Başladı

‘Eğitimle Yeniden Buluşma Projesi’ Meyvelerini Vermeye Başladı

- Guncellenme Tarihi: 16 Ocak 2023 10:20
2 min read
‘Eğitimle Yeniden Buluşma Projesi’ Meyvelerini Vermeye Başladı için yorumlar kapalı
0

Eğitim sistemine dâhil olmayan öğrencilerin takip sistemiyle eğitime dâhil edilmesi amacıyla düzenlenen “Eğitimle Yeniden Buluşma” projesi meyvelerini vermeye başladı. Proje sayesinde ortaöğretimdeki okullaşma oranı yüzde 95,06’dan 95,97’ye yükseldi.

“Eğitimle Yeniden Buluşma” projesi, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Aralık ayında gerçekleştirdiği toplantıda başlatıldı. Eğitim sistemine dâhil olmayan öğrencilerin, takip sistemiyle eğitime dâhil edilmesi amacıyla düzenlenen proje sayesinde ortaöğretimdeki okullaşma oranı yüzde 95,06’dan 95,97’ye yükseldi.

Proje çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, Bursa’da ortaöğretime dahil olmayan çocukların % 80’nine ulaşıldığını söyledi. Eğitimde tek bir ferdin bile feda edilemeyeceğini ifade eden Serkan Gür; “Bir çocuğumuzu bile kazanmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Tüm mücadelemiz ve yaptığımız çalışmalar Bursa’daki tüm çocuklarımızın eğitime kazandırılması içindir. Projede emeği geçen idareci ve öğretmenlerimiz ile özellikle de öğrencilerimize ve velilerine teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız Mahmut Özer’in liderliğinde yürütülen çalışma ile tüm çocuklarımızı eğitimle yeniden buluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…