Home GÜNCEL Bursa Karacabey Gölecik Barajı Gün Sayıyor

Bursa Karacabey Gölecik Barajı Gün Sayıyor

- Guncellenme Tarihi: 16 Ocak 2023 13:41
4 min read
Bursa Karacabey Gölecik Barajı Gün Sayıyor için yorumlar kapalı
0

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Çalışmalar devam ediyor

Bursa Karacabey Gölecik Barajı’nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Gövde dolgusu ve dolusavak imalatlarının devam ettiği projede % 56 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını söyledi.

Gölecik Barajı’nda şu ana kadar 258 bin m 3 SSB dökümünün gerçekleştiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “64,00 m kotuna kadar gövde dolgusu tamamlanmıştır. Ayrıca eş zamanlı olarak; Enjeksiyon ve drenaj galerisi imalatları yamaçlara doğru yükselerek devam ettirilmektedir. Su Alma Şaftı cebri boruların montajına başlanmış olup gövde dolgusu ile eş zamanlı olarak Su Alma Yapısı imalatı sürdürülmektedir. Dolusavak inşaatında enerji kırıcı havuz imalatı kazı çalışmaları ve dolgu betonu dökümü tamamlanmıştır. Betonarme duvar imalatlarına devam edilmektedir. Çalışmalarımız kış mevsiminde de aralıksız devam edecek.” diye konuştu.

Bursalı üreticilere yılda 158 milyon 957 bin lira ek gelir

45 bin 870 dekar araziye can suyu verecek Gölecik Barajı’nın bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA “ Baraj sayesinde modern sulama ile tanışacak 45 bin 870 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak. Bursalı üreticiler, 2022 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 158 milyon 957 bin lira daha fazla kazanacak” dedi.

35,86 milyon m 3 su depolayacak

Temelden yüksekliği 95 metre olarak projelendirilen Karacabey Gölecik Barajı 35,86 milyon m 3 depolama hacmine sahip olacak ve 45 bin 870 dekar araziye can suyu verecek.

7,44 milyon m 3 içme ve kullanma suyu

Sulama ve içmesuyu maksadıyla inşa edilen Karacabey Gölecik Barajı aynı zamanda Karacabey ilçe merkezi ve çevresinin ihtiyacı olan yıllık 7,44 milyon m 3 içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak.

default
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Coğrafi İşaretli Ürünler İstişare Toplantısı Yapıldı

Bursa Pideli Köfte ve Bursa Havlusu’na coğrafi işaret tescili alarak, kentin marka değerle…