Home GÜNCEL Direnişin simge ismi şehit Türkan Bulgaristan’da anıldı

Direnişin simge ismi şehit Türkan Bulgaristan’da anıldı

- Guncellenme Tarihi: 27 Aralık 2022 16:52
3 min read
Direnişin simge ismi şehit Türkan Bulgaristan’da anıldı için yorumlar kapalı
0

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan ve Bursa BAL-GÖÇ, Bulgaristan’da annesinin kucağında şehit düşerek direnişin sembolü haline gelen Türkan Feyzullah’ın vefatının 38’inci yıl dönümünde düzenlenen anma programına katıldı.

Bulgaristan’da 1984’te uygulanan zorunlu asimilasyon girişimine karşı Kırcaali’nin Kırkova ilçesine bağlı Yoğurtçular köyünde düzenlenen protesto yürüyüşü sırasında annesinin kucağında 18 aylıkken Bulgar askerleri tarafından vurularak öldürülen Türkan Bebek için anma törenleri gerçekleşti. Programa BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, İzmir BAL-GÖÇ Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Hak ve Özgürlükler (HÖH) Hareketi Partisi Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Filibe Başkonsolosu Korhan Kengürü, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Bursa milletvekili Yüksel Özkan, Tekirdağ Milletvekili İlamı Aygün, İYİ Parti Başdanışmanı İbrahim Alagöz, STK’lar ve dernekler katıldı.

BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan, anıt mezarı başında anılan Türkan Bebeği rahmet ve minnetle yad ettiklerini belirtti. Balkan, törende gerçekleştirdiği konuşmada, kendi ailesinin de törenin yapıldığı yerin hemen karşısındaki Kırcalar köyünden 72 yıl önce göç ettiğini hatırlatarak, ‘Sizlerden hiçbir zaman uzak kalmadık. Türk kimliğini korumak için nelere maruz kaldığınızı çok iyi biliyoruz. O günleri unutmayacağız ve ders alacağız’ diye konuştu. Konuşmaların ardından Emin Balkan ve BAL-GÖÇ Bursa Şubesi, Yoğurtçular’daki ve ardından Mestanlı’da gerçekleşen törende Türkan Bebek anıtlarına çelenk bıraktı.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 1 Mayıs’ta Ulaşım Ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi am…