Home GÜNCEL Litvanya Büyükelçisi Ricardas Degutis Bursa’da Temaslarda Bulundu

Litvanya Büyükelçisi Ricardas Degutis Bursa’da Temaslarda Bulundu

- Guncellenme Tarihi: 19 Aralık 2022 10:43
3 min read
Litvanya Büyükelçisi Ricardas Degutis Bursa’da Temaslarda Bulundu için yorumlar kapalı
0

Litvanya Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis Bursa’da temaslarda bulundu.

Litvanya’nın Bursa Fahri Konsolosu Berat Tunakan ile birlikte ziyaretler gerçekleştiren Büyükelçi Degutis görüşmelerinde Litvanya ile Bursa arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Litvanya Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis Bursa’daki resmi programı kapsamında Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile Yöçnetim Kurulu Üyelerini ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar adına Başkan Yardımcısı Cem Kürşat Hasanoğlu’nu ziyaret etti.

Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi’nde de (BUTEKOM) incelemelerde bulunan Litvanya Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis BUTEKOM Genel Müdürü Dr. Mustafa Hatipoğlu’ndan merkezin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bursa temaslarının ardından değerlendirmelerde bulunak konuk Büyükelçi Ricardas Degutis, “İki dost ülke arasında ekonomik ilişkilerin arttırılması öncelikli hedefimiz. Bursa ekonomik potansiyeli açısından çok önemli. Bursa Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere Bursa sanayi alanında da güçlü Yararlı görüşmelerimiz oldu. 2023 yılında Litvanyalı iş insanlarının Bursa’ya ziyaretleri gerçekleşecek” dedi.

Litvanya’nın Bursa Fahri Konsolosu Berat Tunakan da, “Bursa ile Litvanya arasındaki ilişkilerin gelişmesi hususunda gayret gösteriyoruz. Görüşmeler verimli geçti. Teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi…