Home GÜNCEL İmamoğlu’na verilen hapis cezası kararına ABD ve Almanya’dan tepki

İmamoğlu’na verilen hapis cezası kararına ABD ve Almanya’dan tepki

- Guncellenme Tarihi: 15 Aralık 2022 10:42
3 min read
İmamoğlu’na verilen hapis cezası kararına ABD ve Almanya’dan tepki için yorumlar kapalı
0

YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezasına çarptırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik karar, ABD ve Almanya’da tepkiyle karşılandı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Patel, “Türkiye’de sivil topluma, medyaya, siyaset ve iş dünyası liderlerine açılan davalardan dolayı çok endişeli olmaya devam ediyoruz” yorumunda bulunurken Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bugün verilen karar demokrasi adına büyük bir gerilemedir” denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası alması, uluslararası kamuoyunda da büyük ses getirdi.

“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İLKESİNE SAYGIYLA ÇELİŞEN BİR KARAR”

ABD Dışişleri Bakanlığı, kararın büyük hayal kırıklığına yol açtığını bildirdi. Bakanlık sözcülerinden Vedant Patel, “Bu adaletsiz hüküm insan haklarına, temel özgürlüklere ve hukukun üstünlüğü ilkesine saygıyla tamamen çelişen bir karardır. Türkiye’de sivil topluma, medyaya, siyaset ve iş dünyası liderlerine açılan davalardan dolayı çok endişeli olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİ ADINA BÜYÜK BİR GERİLEMEDİR”

Karara Almanya’dan da tepki geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bugün verilen karar demokrasi adına büyük bir gerilemedir” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, “İfade özgürlüğü, özellikle seçim kampanyalarında adil rekabet için önemli bir kılavuzdur” denildi.

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Özel: YESAŞ’ın Marka Değerini Artıracağız

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, YESAŞ’ın 42. OIağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşm…