Home GÜNCEL Bursa Büyükşehir Meclisi’nde İmamoğlu gerginliği

Bursa Büyükşehir Meclisi’nde İmamoğlu gerginliği

- Guncellenme Tarihi: 15 Aralık 2022 17:13
5 min read
Bursa Büyükşehir Meclisi’nde İmamoğlu gerginliği için yorumlar kapalı
0

2022 yılının son Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlendi.

Toplantıya geç katılan Başkan Aktaş‘tan önce oturuma başkanlık yapan Başkan Vekili Ahmet Yıldız ile CHP Grubu adına konuşan Osman Ayradilli arasında yaşanan diyalog hafif gerginliğe yol açtı. Ayradilli, İBB Başkanı İmamoğlu hakkında verilen karar hakkında konuşmak isterken oturuma başkanlık yapan Yıldız, ‘Bu konu hakkında sizi konuşturmayacağım’ dedi. Ayradilli, ‘Nasıl yapacaksın?’ derken, Yıldız, ‘Gerekirse mikrofonun sesini keserim’ dedi. O esnada salona Başkan Alinur Aktaş girdi ve Ayradilli’ye konuşması için müsade etti. Ayradilli de Başkan Aktaş’a teşekkür etti.

CHP grubu adına söz alan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı CHP Meclis Üyesi Osman Ayradilli, “Nasıl ki milletvekillerinin dokunulmazlığı var. Bu kadar güçlü bütçe ve nüfusu yöneten halktan oy alarak seçilen belediye başkanları için dokunulmazlık yok. Tüm yatırımları Ankara yapıyor. Belediyeler rahat. Bursa‘mız bu noktada ihmal ediliyor.

Hukuk herkese lazımdır. Hukukçu değiliz fakat burası bir yerel yönetim meclisi ise İmamoğlu‘na yapılan karar sizin hakkınızda da olsa karşı çıkardık. Bu karar kimin ne işine yaramıştır? Bu kararlar bu kadar basit mi olmalı? Sizlerin mevkidadaşlarınıza suç isnat edilse anlarız. Fakat şahsi olarak bu kararlarda ne tür hesaplar var? Sonuç ne olursa olsun ülkemize zarar vermekte. Bundan sonra bu kararları veren insanlar için toplumun duyarlı olmasını istiyoruz.

İmamoğlu’nun liyakatsiz olduğunu düşünmüyoruz. Sempatik ve başarılı olduğunu düşünüyoruz. Umarız bu karar, istinaftan döner” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmasından satır başları;

İstanbul’daki karar bir hukuki karardır. CHP ve İYİ Partililer de ciddi mutluluk olduğunu görüyorum. Sayın Akşener’in sarılıp sevinir gibi olması başka şeyler akıllara getiriyor. Netice itibarıyla istinafa gidilecek ve nihai karar ortaya çıkacak. Hakimin bireysel kararı mı, hukuki durum ne görülecek. Benim kendi kanaatim var ve bence hukuki bir karardır.

Dün karar açıklanmadan insanlara çağrıda bulunulması beklenen ve istenen bir karar olduğu gibi geliyor. Millet İttifakı, kendi içinde sonuçlanmayan konuları sonuçlandırmış gibi geliyor. Bu kararın Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yönlendirilmiş bir karar gibi lanse edilmesini kesinlikle kabul etmiyorum.


Kaynak: bursadabugün.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

İnegöl Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Salı günü yapıldı. 9 gündem ve bir il…