Home GÜNCEL Küresel Fuar Acentesi İle Bursa İş Dünyası Dünyaya Açılıyor

Küresel Fuar Acentesi İle Bursa İş Dünyası Dünyaya Açılıyor

- Guncellenme Tarihi: 14 Aralık 2022 10:28
4 min read
Küresel Fuar Acentesi İle Bursa İş Dünyası Dünyaya Açılıyor için yorumlar kapalı
0

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, firmaların yurt dışına açılmasını teşvik etmek ve ihracatlarını artırmak amacıyla hayata geçirdiği Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında son 9 yılda 200’e yakın yurt dışı iş gezisi düzenledi.

Küresel Fuar Acentesi, Bursalı firmaların ihracatına güç katmaya devam ediyor. KFA Fuarcılık ile şimdiye kadar yüzlerce firma yurt dışında yeni bağlantılar kurma fırsatı yakaladı. Bursalı firmaların ihracat yolculuğuna katkı sağlayan proje kapsamında şimdiye kadar 200’e yakın yurt dışı programından 7 binin üzerinde firma temsilcisi faydalandı.

2022’DE HIZ KESMEDİ

KFA Fuarcılık faaliyetlerine 2022 yılında hız verdi. 2022 yılında 10’dan fazla organizasyonu gerçekleştiren KFA Fuarcılık, Bursalı firmaları Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Premiere Vision ve Texworld, ABD’nin Los Angeles kentindeki LA Textile Show ve İtalya’nın Milano şehrinde gerçekleştirilen Salone Internazionale del Mobile Fuarları ile gibi organizasyonlarıyla buluşturdu.

MİLLİ KATILIM YETKİSİ

Ticaret Bakanlığı’nca “Yurt Dışı Fuar Düzenleme Yetki Belgesi” ile Türkiye adına dünyanın farklı ülkelerindeki fuarlara ‘milli katılım organizasyonu’ düzenleme yetkisine de sahip olan KFA Fuarcılık ayrıca HOMETEX Ev Tekstili Fuarı, Junioshow Bursa Textile Show ve Bursa Food Point gibi önemli fuarların da organizasyonlarını gerçekleştiriyor. KFA Fuarcılık tarafından düzenlenecek organizasyonlarına ilişkin detaylı bilgilere www.kfa.com.tr/ adresinden ulaşılabiliyor.

DESTEK LİMİTLERİ GÜNCELLENDİ

KOSGEB İşletme Geliştirme Destek Programı’nda yurt dışına açılmayı hedefleyen işletmeleri yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. KOSGEB’in firmalara sunduğu ‘Yurt Dışı İş Gezisi Desteği’nin üst limitleri artırıldı. Güncelleme kapsamında her bir yurt dışı iş gezisi için işletme başına sağlanacak destek üst limiti yüzde 60 oranında ve en fazla 45 bin TL olarak açıklandı. Böylece KOBİ’ler 2 yıl boyunca toplamda 90 bin TL’ye kadar destekten faydalanabilecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 1 Mayıs’ta Ulaşım Ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi am…