Home GÜNCEL 3. Genç Ticaret Elçileri Projesi’nin Lansmanı Yapıldı

3. Genç Ticaret Elçileri Projesi’nin Lansmanı Yapıldı

- Guncellenme Tarihi: 9 Aralık 2022 16:21
7 min read
3. Genç Ticaret Elçileri Projesi’nin Lansmanı Yapıldı için yorumlar kapalı
0

Genç MÜSİAD Bursa tarafından organize edilen 3. Genç Ticaret Elçileri Projesi’nin lansmanı yapıldı.

Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrencilerin dış ticaret eğitimi ile staj programını içeren Genç Ticaret Elçileri projesi MÜSİAD Bursa Şubesi’nde gerçekleştirilen lansmanla başladı.

Programa, MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Nihat Alpay, Genç MÜSİAD Bursa Başkanı Abdüssamed Kahraman, Genel Merkez Genç Ticaret Elçileri Proje Koordinatörü Haşim Yahya ve programa kabul edilen yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

2019 yılında Bursa’da öğretim gören yabancı uyruklu misafir öğrencilerin mesleki ve kişisel gelişimlerini arttırmak aynı zamanda MÜSİAD Bursa üyelerinin firmalarında ihracat ve dış ticaret alanlarında istihdam edilmeleri amacıyla başlatılan Genç Ticaret Elçileri projesi başarıyla devam ediyor.  İlk yılında 20 farklı ülkeden 36, ikinci yılında 26 farklı ülkeden 40 öğrencinin katıldığı projenin bu yılki programına ise 30 farklı ülkeden 51 öğrenci katılım sağlayacak.

Programda genç ticaret elçilerine açıklamalarda bulunan MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Nihat Alpay, “Genç Ticaret Elçileri projesi başarıyla devam ediyor. MÜSİAD’ın gerçekleştirdiği bu proje çok değerli. Ülkemizde eğitim görürken aynı zamanda mensubu olduğunuz ülkelerinizle, Bursa ve Türkiye arasında bir ticaret elçisi, gönül elçisi olduğunuzu biliyoruz. Bu bir fırsat. Erken yaşta atacağınız bu adımlarla eğitim hayatınız sonrasında ticaret elçisi olacağınız inancındayız. Ülkenin ihracatına katkı yapan proje başarıyla devam ediyor. Daha önce projemizde yer alan gönül coğrafyamızdan gelen arkadaşlarımız bulundukları ülkelerde çok önemli yerlere geldiler.  Sizin de gelecek yıllarda ülkelerinizde önemli makamlarda görev alacağınızın inancındayım” dedi.

“Öğrencilerin İlgisi Bizleri Mutlu Ediyor”

Genç Ticaret Elçileri projesinin lansmanında konuşan Genç MÜSİAD Bursa Başkanı Abdüssamed Kahraman da, projenin her yıl daha fazla öğrenciye ulaştığını ve başarıyla devam etiğini belirterek, “Genç Ticaret Elçileri projesinin ilk yılında 20 farklı ülkeden 36 öğrenci, ikinci yılında ise 26 farklı ülkeden 40 öğrencinin katıldığını görüyoruz. Bu yıl 3’sünü gerçekleştireceğimiz projeye 30 farklı ülkeden 51 öğrenci dahil oldu. Misafir öğrenci kardeşlerimizin ilgisi bizleri çok mutlu ediyor. Biz işimize odaklanarak yolumuza bakacağız. Başarıyla yürütülen projemiz her sene daha da genişleyerek devam edecektir” diye konuştu.

“Projenin Meyvelerini Almaya Başladık”

Genç Ticaret Elçileri projesinin gelişimi ve hedefleri hakkında bilgi veren Genç MÜSİAD Bursa Başkan Yardımcısı ve Genç Ticaret Elçileri Komisyon Başkanı Ahmed Tahir Deker ise, “Bu yıl yenilenen ismiyle Genç Ticaret Elçileri projemizin lansmanındayız. Yavaş yavaş projenin meyvelerinin toplandığı bir dönemin içerisine girdiğimizi büyük bir memnuniyetle dile getirebilirim. Genel merkezimiz tarafından uluslararası öğrencilerin Türkiye’nin dış ticaretine katkısı konulu bir anket çalışması düzenlendi. Bursa olarak en çok katılım sağlayan şehir olma özelliğini gösterdik. Bu ankete 500 uluslararası öğrenci katılıyor ve son 2 yıl içerisinde Türkiye’nin doğrudan 245 milyon dolar ihracat yapılmasına vesile oluyorlar. Ankete katılan uluslararası öğrencilerin yaş ortalaması 25’tir. Yüzde 38’i çalıştıkları şirketleri sıfırdan ihracata başlatmışlardır. En çok tekstil, makine, mobilya ve gıda sektörlerinde ihracat yapılmasına vesile olmuşlardır. 245 milyon dolarlık rakamın her geçen gün daha da artacağı uzun vadede bambaşka sonuçlar doğuracağına inanıyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…