Home GÜNCEL Orhaneli’nde Yaşanabilir Kent Anlayışıyla Sosyal Hayat Güçleniyor

Orhaneli’nde Yaşanabilir Kent Anlayışıyla Sosyal Hayat Güçleniyor

- Guncellenme Tarihi: 3 Aralık 2022 14:36
8 min read
Orhaneli’nde Yaşanabilir Kent Anlayışıyla Sosyal Hayat Güçleniyor için yorumlar kapalı
0

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, yaşanabilir kent anlayışıyla ilçeye hizmet etmeye devam ediyor. Başkan Aykurt, sosyal hayatın güçlendirilmesi adına yaptığı çalışmalarla da ilçe halkının beğenisini topluyor.

Hizmetten Her Mahalle Nasibini Alıyor

Orhaneli, Başkan Ali Aykurt ile daha çok fark edilmeye ve her geçen gün büyümeye devam ediyor. TOKİ Orhaneli 2. Etap çalışmalarında sona yaklaşılırken, ilçenin her mahallesi hizmetten nasibini alıyor.

Küçükorhan Mahallesinde tamamlanan istinat duvarı çalışmaları meydan düzenlemesi ile devam ediyor. Altıntaş Mahallesi hizmet binası bahçesinde başlayan sundurma çalışması da tamamlandı.

Semerci Mahallesinde gözleme ve yufka evi tamamlanarak kullanıma açılırken, sürdürülen üst yapı çalışmalarıyla Gümüşpınar Mahallesi kış aylarına hazırlanıyor, parke taşına kavuşuyor.

Başkan Ali Aykurt ‘Her mahallemize hizmet götürmeye devam edeceğiz. Alt yapı çalışmalarını tamamladığımız mahallerimizde üst yapı çalışmasına hız verirken, birçok mahallemizin ihtiyaç duyduğu hizmetleri de vakit geçirmeden hayata geçiyoruz.’ dedi.

İlçeye yapılacak hizmetlerde gerekli destekleri almak için var gücüyle çalışan Ali Aykurt, bakanlık desteğiyle ilçeye bir de iş makinası kazandırıldığı müjdesini verdi.

Aykurt, ‘Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleriyle ilçemize kazandırmış olduğumuz iş makinası bugün itibariyle envanterimize katıldı.  Allah kazasız belasız hizmet sunmayı nasip etsin’ şeklinde konuştu.

Siz Varsanız, Yarın Var’

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere bir araya gelen Başkan Aykurt, Orhaneli’nde görev yapan 284 eğitim neferine isme özel ajanda hediye etti.

Aykurt ‘Öğretmen; bilgisiyle, erdemiyle bir nesli inşa eden en değerli mesleklerden biridir. Bu bilinçle nesillerimizi yetiştiren, yeşerten tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Siz varsanız, yarın var’ şeklinde konuştu.

Orhanelili Çocuklar Bursa’da Hem Gezdi Hem Eğlendi

Orhaneli Belediyesi ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü’nce ortaklaşa yürütülen etkinlikle, Orhanelili çocuklar Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ve Bursa Hayvanat Bahçesini gezdi.

Başkan Ali Aykurt, düzenlenen etkinlikle çocukların sosyal aktivite deneyimi yaşadıklarını söyledi.

Aykurt ‘Orhaneli’mizin en değerli incileri çocuklarımız, Bursa’mızın güzelliklerini henüz deneyimleme imkanı bulamamış çeşitli sosyal aktivite deneyimi yaşayamamış çocuklarımıza Orhaneli Belediyesi olarak Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğümüz ile beraber ortaklaşa yürüttüğümüz etkinlikte; çocuklarımız Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ve Bursa Hayvanat Bahçesini gezip doyasıya eğlendiler. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onların yüzlerini daima güldürmek ise değişmez vazifemizdir.’ dedi.

‘Şiddete Maruz Kalan Her Vatandaşımızın Yanındayız’

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında 21-28 Kasım tarihleri arasında KADES ve KADINA EL KAL-KA-MAZ projeleri doğrultusunda Orhaneli’nde açılan standı ziyaret etti.

‘Şiddete maruz kalan her vatandaşımıza sahip çıkmak göreviz’ diyen Başkan Aykurt,  sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Toplumun tüm kesimlerine katkı sağlayacağını düşündüğüm ve tebrik ettiğim bu projeyi yürüten ve destekleyen ekip arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Şiddetin herhangi bir türüne maruz kalan her vatandaşımızın her zaman yanındayız.’

Çiftçilere 8.500 Adet Yaban Mersini Fidanı

Orhanelili yaban mersini üreten çiftçilere Tarım İl Müdürlüğü tarafından 8.500 adet yaban mersini fidanı dağıtıldı.

Ali Aykurt ‘Yaşanılan süreçlerle birlikte önemini daha iyi anladığımız tarımsal üretimin gelişmesi, gelecek nesillere yemyeşil bir yeryüzü bırakmak için üreticimizin her zaman yanındayız.’ İfadelerini kullandı.

Cezaevi İncelemeleri Başladı

Orhaneli’nde yapılacak cezaevi için incelemeler başladı.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Bursa programına katılan Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ve beraberindeki heyet ile birlikte cezaevi yapılacak alanlarda incelemelerde bulundu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…