Home GÜNCEL EMEP Bursa: Yeşim Tekstil’de %5 Zam Teklifi Açık Bir İşçi Düşmanlığıdır

EMEP Bursa: Yeşim Tekstil’de %5 Zam Teklifi Açık Bir İşçi Düşmanlığıdır

- Guncellenme Tarihi: 30 Kasım 2022 16:05
4 min read
EMEP Bursa: Yeşim Tekstil’de %5 Zam Teklifi Açık Bir İşçi Düşmanlığıdır için yorumlar kapalı
0

Bursa’da kurulu bulunan TEKSİF’in örgütlü olduğu Alamaxtex (Yeşim Tekstil) fabrikasında toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 4 bin 500 işçinin başlattığı grev ikinci gününde.

TEKSİF üyesi 4500 işçinin başlatmış olduğu grevle ilgili açıklama yapan Emek Partisi Bursa İl Örgütü, Yeşim Tekstil’de hakları için greve çıkan Teksif üyesi işçilerle dayanışma çağırısı yaptı.

Direnen Yeşim Tekstil İşçisi Kazanacak

İşçi sınıfı son yılların en kötü zamanlarını yaşamaktadır denilen açıklamada, “Pandemi sürecinde herkes evlere kapatılırken canları hiçe sayılarak işçiler üretim alanlarına gönderildiler. İktidar ve sermaye sınıfı azdırdıkları enflasyonla işçilere yaşamı çekilmez hale getirdi. Son bir yılda elektrik, doğalgaz ve akaryakıta yapılan zamlar %200’ün üzerine çıktı. ENAG tarafından yapılan araştırmaya göre yıllık enflasyon oranı %185. Basit bir market poşeti 500 lirayla dolmuyor. Artık araba gibi 36 ay taksitle mont satılıyor. Yoksulluğun bu derece yaygınlaştığı süreçte Bursa’nın en köklü kuruluşlarından Alamaxtex’te (Yeşim Tekstil) 4500 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme süreci 1 Ağustos’ta başladı. Teksif Sendikasının %25 olarak ifade ettiği zam oranı bile patron tarafından kabul edilmeyerek, işçilere %5 zam dayatıldı. Bu dayatma ve yoksulluk ücretini kabul etmeyen işçiler ve Teksif sendikası aldığı kararla 40 yıllık fabrikada grev kararı alarak grevi başlattı” ifadeleri kullanıldı.

“Yeşim Tekstil İşçileriyle Dayanışmaya Çağırıyoruz”

4500 işçi kendilerinin ve çocuklarının geleceğine sahip çıkmak için greve çıktığı vurgusu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “İşçilerin yaşadığı yoksulluğu %25 değil %100 zam yapılsa bile karşılamak mümkün değildir. Enflasyon oranını hükümetin açıkladığı %85 olarak kabul etsek bile patron tarafından %5 zam teklifi açık bir grev çağrısı ve işçi düşmanlığıdır. Yeşim Tekstil işçisi bu saldırıya gerekli cevabı verecektir. Emek Partisi olarak, işçilerin bu meşru ve haklı taleplerinin her zaman yanında olacağız. Tüm işçi ve emekçileri Yeşim Tekstil’de hakları için greve çıkan Teksif üyesi işçilerle dayanışmaya çağırıyoruz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…