Home GÜNCEL Başkan Aykurt Kararlı: ‘Orhaneli’ni Daha Fark Edilir Hale Getiriyoruz’

Başkan Aykurt Kararlı: ‘Orhaneli’ni Daha Fark Edilir Hale Getiriyoruz’

- Guncellenme Tarihi: 9 Kasım 2022 15:58
10 min read
Başkan Aykurt Kararlı: ‘Orhaneli’ni Daha Fark Edilir Hale Getiriyoruz’ için yorumlar kapalı
0

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, ilçeye yeni bir kimlik kazandırmak ve yaşanan bir kenti daha fark edilir hale getirmek amacıyla hizmette sınır tanımıyor. Seçim vaatlerini yerine getiren ve gün geçtikçe dikkat çeken ve kalkınan bir kente imza atan çalışmalarıyla beğeni toplayan Başkan Aykurt, 7’den 70’e ilçe halkının takdirini kazanıyor.

Bursa’nın ‘En genç belediye başkanı’ unvanını elinde bulunduran Başkan Aykurt, gençlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayan projeleri yanında eğitim yardımlarıyla da Orhanelili gençlerin yanında yer alıyor.

‘Orhanelili Bizim Gençler’ Projesi

Orhaneli İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen ve Orhaneli Belediyesi’nin destekleriyle yürütülen “Orhanelili Bizim Gençler Projesi” kapsamında Orhaneli’nde ve köylerinde ikamet edip ilçe dışında üniversite okuyan 207 öğrencinin her birine 250 TL eğitim yardımı yapılıyor.

Başkan Ali Aykurt, ‘2021 yılında 267 üniversite öğrencimize eğitim yardımı verilmiştir. Bu öğrencilerimizden 82’si mezun olmuş 22 öğrencimiz ilk defa üniversiteye başlamıştır. Orhaneli ve köylerimizde ikamet eden mevcut haliyle 207 öğrencimiz üniversite okumaktadır. Öğrencilerimizin ailelerine, devletimize, milletimize hayırlı olmaları için biz gereken desteği sağlıyoruz, sağlamaya da devam ediyoruz’ dedi.

Ali Aykurt başkanlığında Orhaneli’nde sağlanan birlik ve beraberlik sayesinde ilçe halkı el ele veriyor. Toplanan fitre ve zekâtlar en doğru adrese en doğru şekilde harcanıyor. Yardımlar, Kur’an Kursu öğrencilerine, İmam Hatip Lisesi öğrencilerine, engelli çocuğu olup mağdur olan ailelere, göçmen ailelere, yetim ve öksüz çocuklara ulaştırılıyor.

Muhtarlar Toplantısı

Kent sorunlarının hızlı tespiti ve çözümü için muhtarlarla sık sık bir araya gelen Başkan Aykurt, değerlendirme ve istişare toplantılarını sürdürüyor.

Ali Aykurt ‘AK Parti İlçe Başkanımız Ramazan Turhan, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanımız Sedat Mestan, Meclis Üyelerimiz, Muhtarlar Derneği Başkanımız ve Muhtarlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz değerlendirme ve istişare toplantılarında Ortak paydamız: Daha güzel bir Orhaneli. Muhtarlarımızla sık sık bir araya gelmeye, ilçemizin sorunlarını ve çözümlerini konuşmaya devam edeceğiz’ dedi.

‘Çalışan ve Üreten Çiftçimizin Her Zaman Yanındayız’

Orhaneli Belediyesi, tarıma ve çiftçisine verdiği desteği her alanda ortaya koyuyor. ‘Tarım bizim en büyük değerimiz’ diyen Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, 7 adet salça çekme makinasını mahalle muhtarlarına teslim etti.

Aykurt ‘Üretime ve üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi değerli katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş teşekkür ediyorum’ dedi.

Merkez Akalan Mahallesi’ne Hizmet Binası

Kırsal mahallelerde sosyal yaşama değer katacak yatırımlarından biri olan Merkez Akalan Mahallesi Hizmet Binası Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ve Bursa Milletvekili Osman Mesten’in katıldığı törenle hizmete açıldı.

Hem mimarisi hem de kullanım alanlarıyla dikkat çeken hizmet binasının açılışında konuşan Başkan Aykurt ‘Akalan fazla göç vermeyen bir mahalle. Burada pek çok hizmeti hayata geçirdik. Akalan’ı tepeden tırnağa yenilendik. Altyapı, kanalizasyon yenilendi. Su deposu yapılıyor. Sulama ile ilgili sıkıntılar vardı, çözüldü. İmam evi ve kur’an kursu eksikti, gerçekleşti. Caminin ön kısmında düzenlemelerimiz olacak. Şadırvanımız olacak, tuvaletler yenilecek. Bu binanın yapımında büyük emekler var. Sizler de bu emeklerin karşılığını yapacağınız güzel etkinliklerle vereceksiniz. Büyükşehir belediyemizin de destekleriyle yatırımlarımız bundan sonra de devam edecek” şeklinde konuştu.

Tüm mahalli ihtiyaçlar gideriliyor

İlçe merkezi yanı sıra köylerin ihtiyacı olan belediye hizmetlerine de hız veren Orhaneli Belediyesi, mahalli ihtiyaçları gidermek adına çalışmalarını sürdürüyor.

Başta alt yapı değişimi ve üstyapı desteği olmak üzere; elektrik direklerinin yenilenerek beton direklere dönüştürülmesi, atıl durumdaki su depolarının yenilenmesi, fırın ve sundurma için lazım olan malzeme desteği, arazi yollarının bağlantısı için gerekli olan köprüler için malzeme desteği, ev yapmak isteyen hemşerilere proje desteği, çöp konteynerlerin yenilenmesi, futbol sahası için profil ve malzeme desteği, gençlik odası için malzeme desteği, hayır yerinde bulunan metruk binanın yıkım ve temizlenme çalışmaları, ihtiyaç duyulan her durumda belediyenin imkanları ile iş makinaları desteği gibi bir çok konuda mahalli ihtiyaçların giderilmesi yönünde köylülerin yanında olan Orhaneli Belediye Bakanı Ali Aykurt, baz istasyonu için gerekli kurumlarla görüşülmesi ve İmar genişletme çalışmaları gibi pek çok çalışmayı da gündemine aldı.

Dağgüney Mahallesi mezarlık yolu ile okul yolunda asfalt çalışmalarını tamamlayan Orhaneli Belediyesi, TOKİ Evlerine daha kolay ulaşım sağlamak adına yapılan yolu da asfaltla kapladı. Bir asfalt çalışması da Hakkı Yıldız Caddesi için yapıldı.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ‘Orhaneli’mizin her karışına hizmet üretmenin gayreti içerisindeyiz’ diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Büyükşehir ‘Ücretsiz Otopark’ Alanlarında Görev Başında

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in talimatıyla yürürlüğe alınan cadde ve …