Home GÜNCEL Bursa’nın Gururu Arzu Temel Ülkemizi Kazakistan’da Temsil Etti

Bursa’nın Gururu Arzu Temel Ülkemizi Kazakistan’da Temsil Etti

- Guncellenme Tarihi: 8 Kasım 2022 14:00
6 min read
Bursa’nın Gururu Arzu Temel Ülkemizi Kazakistan’da Temsil Etti için yorumlar kapalı
9

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Klasik Türk Müziği Korosu Ses Sanatçısı Arzu Temel, geçtiğimiz haftalarda Kazakistan’ın Aktöbe şehrinde düzenlenen ‘Zhubanova Music 2022’ Uluslar Arası Koro Müziği Festivali’nde ülkemizi jüri üyesi olarak temsil etti.

Kazakistan’a Jüri Üyesi Olarak Davet Edildi

Gaziza Zhubanova Aktobe Bölgesel Filarmonisi Kazak Oda Korosu Şefi Merbol Kuspanov, 4. Dünya Göçebe Oyunları için geldiği Bursa’da misafirperverliği ve mesleki özgeçmişiyle dikkat çeken Bursalı Sanatçı Arzu Temel’i ‘Zhubanova Music 2022’ Uluslar Arası Koro Müziği Festivali’nde düzenlenen yarışmada jüri üyeliği yapması için Kazakistan’a davet etti.

Jüri başkanlığını Kazakistan Cumhuriyeti Devlet ödülü sahibi Kurmangazy Konservatuarı Direktörlük Bölüm Başkanı Prof. Bazargali Azhiuly Zhamanbayev’in yaptığı yarışmada, Bodyoko İnessa Mikhailovna, Galina Sergeevna, Merbol Kuspanov, Clara Muftahitdenovna ve Arzu Temel de jüri üyesi olarak yer aldı.

Gaziza Zhubanova’nın adını taşıyan Aktöbe Bölgesel Filarmoni Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ve çeşitli ülkelerden 17 koronun katıldığı yarışmada, her koro 5’er eser seslendirdi.

Arzu Temel ‘Türkiye ve Bursa’yı temsilen burada sizlerle olmaktan çok mutluyum’

Yarışmanın sonunda her jüri üyesi 3 yarışmacıya ödül takdim ederken, Arzu Temel ödül töreninin ardından kısa bir konuşma yaptı. Temel ‘ Türkiye ve Bursa’yı temsilen burada sizlerle olmaktan çok mutluyum. Bizi burada bir araya getiren olgu evrensel niteliğine sahip olan müziktir. Salondaki herkesin tek yürek ve aşkla yaptıkları müzik çok büyük değer taşımaktadır. Hepinizin heyecanını yürekten hissediyorum. Yarışmaya katılan tüm korolar benim nezdimde birincidir. Her birinizi yürekten selamlıyorum ve sizlerle geçirdiğim tüm zamanlar için teşekkür ediyorum’ dedi.

Merbol Kuspanov ‘Birlikte müzik yapmak isteriz’

Jüri üyelerinden Merbol Kuspanov ise, Türk halkını çok sevdiklerini dile getirirken ‘Türkler bizim için eşsiz bir halktır. Bursa’ya gittiğimde bir kez daha anladım ki; Türk halkı ile müzik anlayışımız çok yakın. Müzik adına bizleri yalnız bırakmayan sanatçı dostumuz Arzu Temel’i aramızda görmekten çok mutlu olduk. Biz müziğe aşığız. Sanat ve müzik sevgisine olan inancıyla tanıdığımız Temel’i başka bir sefere yine Kazakistan’da ağırlamak isteriz. Hatta birlikte sahnede olmak ve müzik yapmak isteğimizi de sizlerin huzurunda belirtmek isterim’ diye konuştu.

Üniversite öğrencileri ile buluştu

Yarışma öncesi Zhubanov Müzik ve Kareografi Aktöbe Bölge Üniversitesi’ne gerçekleştiren ziyarette ise, Arzu Temel öğrencilerin sorularını yanıtladı. Temel, Türkiye’de 6 ay müzik eğitimi almış Kazak bir öğrencinin ‘Kazak ve Türk müziği arasındaki farklılıkları’ merak etmesi üzerine; iki müzik arasındaki melodik yapının farklılıklarını çevirmen aracılığıyla anlattı.

Arzu Temel, Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuarı Halk Müziği bölümünde eğitim aldıktan hemen sonra konservatuvar bünyesinde uzun yıllar repertuar, ses eğitimi, Batı Müziği öğrenci Korosu şefliği ve çocuk korosu şefliği yaptı. Ardından Uludağ Üniversitesi Batı Müziği bölümünden mezun oldu. Bir dönem Balıkesir Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde ses eğitmeni öğretmenliği yapan Temel, halen Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Bursa Klasik Türk Müziği Korosu Ses Sanatçısı olarak görevini sürdürüyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

BTÜ Rektörü Naci Çağlar Basınla Buluştu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, basın mensuplarıyla bir ara…