Home GÜNCEL Esgin: “TOGG Yeni Türkiye’nin Habercisidir”

Esgin: “TOGG Yeni Türkiye’nin Habercisidir”

- Guncellenme Tarihi: 27 Ekim 2022 15:06
4 min read
Esgin: “TOGG Yeni Türkiye’nin Habercisidir” için yorumlar kapalı
0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, 29 Ekim tarihinde Bursa’da açılacak olan TOGG Gemlik Kampüsü açılışı öncesinde konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “Türk Otomotiv sanayinin kalbi Bursa’mızın, Gemlik ilçesinde Türkiye’nin yerli ve milli otomobil rüyası altmış yıl sonra yeniden hayat buluyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, Türkiye’nin vizyon projesi TOGG’un hayata geçirildiğini ifade eden Esgin, şunları söyledi:

60 Yıllık Rüya Gerçekleşiyor

“Cumhuriyetimizin 99’ncu yılına bastığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız gibi anlamlı bir günde, yerli ve milli otomobilimiz TOGG’un Gemlik’teki fabrikasında inşallah üretim bandından çıkacak. 29 Ekim; sadece Cumhuriyetimizin 99’ncu yılı değil, aynı zamanda Türkiye’nin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüştüğü anlamlı bir gün olacaktır. 2030 yılına kadar bir milyon adet üretim yapılacak bu tesisin Gemlik’te olması, Bursa’mız için ayrıca bir gurur kaynağıdır.

Muhalefete Tepki

Türkiye’nin vizyonunun, kapasitesinin ve kabiliyetinin yerli ve milli sembolü TOGG’un açılışına davet edilmelerine rağmen katılmayacaklarını ifade eden muhalefetin tavrını, milletimizin takdirine bırakıyorum. 1960 yılında devrim otomobiline karşı olan zihniyetin bugün halâ daha yaşadığını, aziz milletimiz bu tavırla bir kez daha görmüş oldu. Şunu bilmelidirler ki; TOGG sadece bir otomobil değil, yeni Türkiye’nin habercisi, Türkiye yüzyılının en önemli sembollerinden birisidir.

Muhalefete TOGG Göndermesi

Heyecanlıyız, cumhuriyetimizin yüzüncü yılına girerken, altmış yıllık hayalimiz gerçekleşiyor. Bize bu sevinci, onuru, heyecanı yaşatan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, her aşamasında öncülük eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı’mıza, babayiğit girişimcilerimize, umut ve dualarını her zaman hissettiğimiz aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle, “İman varsa imkan vardır” diyerek hayal ettik ve hayallerimizin peşinden gitmekten hiç vazgeçmedik. “Burası Türkiye, evet yapabiliriz” dedik ve yaptık. Öğrenilmiş acizlik veya haset sarmallarıyla “hani otomobil nerede” diyenlere; 29 Ekim’de Türkiye’nin otomobili burada, Bursa’da diyoruz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

‘Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Yıldırım’

Yıldırım Belediyesi, Türkiye’ye örnek teşkil eden kadına yönelik projeleriyle farkındalık …