Home GÜNCEL WhatsApp’ta yaşanan sorunla ilgili bakanlıktan açıklama

WhatsApp’ta yaşanan sorunla ilgili bakanlıktan açıklama

- Guncellenme Tarihi: 25 Ekim 2022 13:23
3 min read
WhatsApp’ta yaşanan sorunla ilgili bakanlıktan açıklama için yorumlar kapalı
0

WhatsApp’ta yaşanan sorunla ilgili bakanlıktan açıklama: Servislerdeki kesinti global kaynaklı

Dünya genelinde en çok kullanılan sosyal haberleşme uygulamaları arasında bulunan WhatsApp’ta meydana gelen sorunla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan, “Servislerdeki kesinti global kaynaklı” açıklaması yapıldı.

Sosyal haberleşme uygulaması WhatsApp’ta meydana gelen sorun kısa süre içerisinde büyük yankı uyandırdı. WhatsApp’ta yaşanan sorun hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve WhatsApp’ın bağlı olduğu şirketten de art arda açıklamalar geldi.

“Sorun Global Kaynaklı”

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, WhatsApp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşandığını ve Türkiye’deki kullanıcıların bundan kısmen etkilendiğini belirtti. Bakan Yardımcısı Sayan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “WhatsApp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir” dedi.

“Egemen Devletlere Karşı Sorumlulukları Var”

Sayan, açıklamasında ayrıca, “Küresel ölçekte kendi alanlarında adeta fiili tekel oluşturan dijital hizmet sağlayıcılar ve OTT’lerin hizmet sürekliliği açısından hesap sorulamaz olması söz konusu olamaz. Fiilen gündelik hayatın bir parçası haline gelen dijital hizmet sağlayıcıların topluma ve egemen devletlere karşı sorumlulukları olduğu yadsınamaz” ifadelerini de yer verdi.

Meta: Sorunun Çözümü İçin Hemen Çalışma Başlatıldı

WhatsApp’ın bağlı olduğu Meta şirketinden de konuyla ilgili açıklama geldi. Meta tarafından yapılan açıklamada, “Mesaj göndermede yaşanan sorunların farkındayız. Şu an WhatsApp’ı herkes için olabildiği kadar hızlıca çözmek ve sistemi geri getirmek üzere çalışıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…