Home GÜNCEL Emek 22 Sitesi’nde Dolandırıcılık İddiası

Emek 22 Sitesi’nde Dolandırıcılık İddiası

- Guncellenme Tarihi: 24 Ekim 2022 13:00
15 min read
Emek 22 Sitesi’nde Dolandırıcılık İddiası için yorumlar kapalı
1

Mustafa Bozbey’in EmirKOOP’dan kendisiyle ilintili aldığı arsanın müteahhidi Emin Adanur’un dairelerin usulsüzce birden çok kişiye satılması ve ev almak isteyenlerin dolandırılması iddiasından sonra Bursa’da yeni bir dolandırıcılık iddiası daha gündeme geldi.

Kutludeniz İnşaat Şirketi’nin Ataevler’de yaptığı Emek 22 Kentsel Dönüşüm Sitesi’nde ev sahibi olmak isterken mağduriyet yaşayan kişiler yayınımızdan konunun haberleştirilmesi için yardım talep etti.

Mağdurlardan A.C. yaşanan süreci şöyle anlattı:

‘Biz ev arayışı içindeydik. 2 Haziran 2022’de internetten ev ilanı gördük. Fiyatı 1 milyon 200 bin TL idi. Fiyatı cazip geldi. Bir emlak firmasındaydı, aradık. Telefona çıkan kişi ‘Eve çok talip var, görüp de beğenmezlerse size döneceğim’ dedi. 2 saat sonra emlakçı bizi aradı. Ertesi gün 14.00’de buluştuk. Evi bize gösterdi, henüz inşaat halindeydi. Bize 15 Eylül’de evin tamamen biteceğini, teslim edebileceklerini söylediler. Peşinat istediler. ‘Arabamızı sattıktan sonra ödemeyi yaparız’ dedik. Bir hafta süre verdiler. Ama sürekli arayıp, ‘Eve başka talip var’ diyerek 350 bin TL peşinat istediler. Aracı satıp 325 bin TL’ye vereceğimizi, kalan 35 bin TL’yi de taksitle ödeyeceğimizi söyledik. Toplamda 20 bin TL emlakçıya verdik. Biz emlakçı ile sözleşme imzalamıştık. Sonradan kaşesinde vergi numarası olmaması da dikkatimi çekti.

14 Haziran’da arabamızı 325 bin TL’ye sonradan Kutludeniz İnşaat’ta bekçi-kapıcı olduğunu öğrendiğim H.K’ya noterde satış yetkisi verdim. Aynı gün bu kişi benden aldığı arabayı başka bir noterde birine satmış. Noterde satış yaptığım için noter parasını dahi bana ödettiler. Araba kısa sürede 3 kez elde değiştirmiş. Yani bunlar minareyi çalarken kılıfını da hazırlamışlar. Elimizde ödeme yaptığımıza dair H.B imzalı sözleşmemiz var. H.B. müteahhit firmanın sahibi S.S.A.’yı temsilen satış ofisinde bulunuyor. H.B. bize kendisinin S.S.A’nın yeğeni olduğunu söyledi. H.B. bize sattıkları dairenin H.K.’nın olduğunu söyledi.

40 gün sonra kardeşimle evi görmeye gittik. Yan dairelere baktık birileri var. ‘Sizde mi ev aldınız’ dedim. ‘Hayır, ev bizim’ dediler. ‘Hayır, daire bizim’ dediler. Meğer bana sattığı daire yer sahiplerinden birine aitmiş. Bunun üzerine H.K.’yı aradım.

O kattaki 4 daire için emlakçı da bize ‘Bu dairelerin satış yetkisi bana verildi.’ demişti. Bende emlak yetkilisine ‘Bu dairelerin H.K. üzerine olduğuna dair bana belge verin’ demiştim. Emlak yetkilisi bu dairelerin Kutludeniz İnşaat firmasının H.K. adına satış yetkisi verdiği sözleşmeleri gösterdi bana. Biz de inandık.

26 Temmuz’da emlakçı ile tekrar konuştum konuyu. Emlakçı bana ‘H.K. ile sizi satış ofisinde buluşturayım, konuşun’ dedi. Tam ofisten içeri girerken H.K. aradı beni ‘Abla kaza yaptım ben, oraya gelemiyorum, şantiyeye geçiyorum ben, oraya gelin’ dedi.

C Bloğun altında S.S.A’ya ait bir ofis vardı oraya geçtik. H.K. ‘Bakın daireler 5. Kattan itibaren müteahhidindir, 4 kata kadar yer sahiplerinindir’ diyerek bizi yine ikna etti. ‘Yetkili birinden belge istiyorum’ dedim. H.K. Çarşamba günü belgeyi vereceğini söyledi. Bizi 5 hafta daha oyaladı. Sürekli aradım. Bana ‘Hoca (müteahhit firmanı ortağı T.K.) Avrupa’da, ulaşamadım, gelecek’ dedi.

Tekrar eve bakmaya gittik, fazla bir şey yapılmamış… ‘Yeni bir ekip kurdum, jet hızıyla evi bitireceğiz, 15 Eylül’de size teslim edeceğiz.’ dendi.

4 Eylül günü yeniden eve gittik. Başka iki dairenin sahibi ile karşılaştık. ‘Sizin de mi daireleriniz satıldı’ dedim. Bana ‘Siz kandırılmışsınız, Gidin hemen T.K. İle görüşün’ dediler. Ofise gittik, T.K. ile görüştük. T.K. bize ‘ Siz bu daireyi kimden aldınız?’ diye sordu. H.K.’nın fotoğrafını gösterdim. ‘Kapıcı bu’ dedi. “Bize kendisini sizin taşeron firmanız olarak tanıttı kendisini, arabamızı bile ona teslim ettik’ dedik. T.K. bize ‘ Sizi kandırmışlar’ dedi. Şok olduk. ‘Peki, siz H.K.’yı tanıyorsunuz, bir şey yapmayacak mısınız?’ dedim. ‘Ne yani silah alıp vurayım mı adamı?’ dedi. ‘Sizin evlerinizi satıyor, ilgilemeyecek misiniz?’ dedim. ‘Hemen en yakın karakola gidip suç duyurusunda bulunun’ dedi.

Biz 5 Eylül’de suç duyurusunda bulunduk.

Bu arada emlakçı dolandırıldığımızı anladığımızda bize dedi ki: ‘Ben buradayım, benim de orada 6 tane dairem var. Ola ki; mağdur olursanız bir dairemi satarım, hepinizin parasını öderim.’

Kutludeniz İnşaat Emek 22 kentsel dönüşüm sitesinden daire alan diğer mağduru ise bir emlakçı. E.Ö. ise mağduriyetini şöyle anlattı:

‘Bir arkadaşım taşeron firmadan bana satmam için daireler getirmişti. Pandemi döneminde gelen bu daireleri hiç sıkıntı çıkmadan satmıştık. Taşerondan gelen dairelerin tapusu bana geliyordu, ben de müşterilerime gösteriyordum. Taşerondan gelen daireler uygun fiyatlı olunca alıcısı da hemen çıkıyor. Arkadaşım bana bu kez KutluDeniz’den taşeron daireler getirdi. Kutludeniz İnşaat Şirketi’nin Ataevler’de yaptığı Emek 22 kentsel dönüşüm sitesinin taşeronlarından H.A. adındaki şahısla ofisime geldiler. Buranın alçıpan işlerini yaptığını söyledi bana. H.A. dairenin fiyatının 1 milyon 500 bin TL olduğunu söyledi. Müşterim M.T İle daireye görmeyi gittik ve beğendi. Sonuçta S.S.A.’nın bir satış ofisi olduğu için hiçbir şüphe duymadık. S.S.A.’nın sağ kolu olan H.B. her gün satış ofisinde S.S.A.’ya ait makam koltuğunda oranın sahibiymiş gibi oturuyor. Durum böyle olunca dersiniz ki tam yetkili herhalde diye düşünüyorsunuz. H.A.’yı da orada taşeron diye lanse ediyorlar. Ben hiç şüphelenmedim. 9 yıldır bu işi yapıyorum. Aklımın ucundan geçmedi böyle antun kuntin bir şey vardır diye. H.B orada, S.S.A. da orada, H.A. orada olunca güvendik, sözleşme yaptık. Müşterim 50 bin TL peşinat verdi. Parayı alıp gittiler. Taşeron firma olduğunu söyleyen H.A. adındaki kişi paraya sıkıştık diyerek 1 milyon 500 bin TL’lik daireyi önce 1 milyon 200 TL’ye indiler. Sonra müşterime daha fazla peşinat ödemesi karşılığında 1 milyon 50 bin TL’ye anlaştılar. Müşterim M.T. anlaşma gereği toplamda 300 bin TL peşinat ödedi. Müşterim ödemeyi H.A. adlı taşerona yapınca, karşılığında aynı meblağda senet aldık kendisinden. Daire müşterime söylenen tarihte teslim edilmeyince suç duyurusunda bulunmak için birlikte savcılığa gittik ve şikayetçi olduk.

Mağdurlarla yapılan görüşmede bu şekilde daire aldığını sanan 6 – 7 kişi olduğu ve tümünün şikayetçi olduğu dile getirildi.

Verdikleri bilgilere göre kendini taşeron olarak tanıtan H.K. ile firma ortakları S.S.A ve T.K. aynı binada oturuyor.

Bu bilgiler üzerine arayıp bilgi almak istediğimiz T.K. konunun kendileriyle ilgili olmadığını söyledi. Suç duyurusunda bulunup bulunmadıklarını sorduğumuz da ise bir şikayetlerinin olmadığını açıkladı.

Daha öncesinde bu sitede yaşanan illegallikleri haber sitemizde dile getirilmiş, konu Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e sorulmuştu. Erdem, usulsüzlüklerden ötürü tüm ruhsatlarının iptal olduğunu, inşaatı imar planına uygun hale getirdiklerinde tekrar ruhsat verileceğini söylemişti.

Konuya dair yazının linki:

https://www.bursasoylem.com/2022/08/22/niluferi-boyle-perisan-ettiler/

Yine firma ortaklarından T.K. ile yapılan telefon görüşmesinde kendisi inşaatta ve ruhsatlarda hiçbir sorun olmadığını, inşaatın devam ettiğini söyleyerek gazeteciyi dahi kandırma cüretini göstermiştir.

Mevzu, adalete teslimdir. Son zamanlarda Bursa’da başta Ergünkent inşaat mağdurları olmak üzere birçok kişinin daire satışı ile dolandırıldığı iddia edilmekte, birçok kişinin savcılığa şikayeti bulunmaktadır.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…