Home GÜNCEL İnegöl Gedikpınar Göleti Sulamasında Çalışmalar Devam Ediyor

İnegöl Gedikpınar Göleti Sulamasında Çalışmalar Devam Ediyor

- Guncellenme Tarihi: 17 Ekim 2022 11:58
3 min read
İnegöl Gedikpınar Göleti Sulamasında Çalışmalar Devam Ediyor için yorumlar kapalı
0

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Bursa ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Bursa İlinde 6.220 dekar tarım arazinin modern borulu sistemle sulanmasını sağlayacak olan; Bursa İnegöl Gedikpınar Göleti Sulaması inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, “Projenin tamamlanmasıyla birlikte Bursa ilinde bulunan 6 bin 220 dekar tarım arazisinde modern borulu sistem ile sulama yapılacaktır. Projenin tamamlanması ile birlikte bölgede ürün çeşitliliği artacak ve tarıma dayalı sanayi gelişerek bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine katkı sağlanacaktır. ‘ dedi.

Bursa İnegöl Gedikpınar Göleti Sulaması işi kapsamında,

Toplam 37609 metre HDPE boru hattı ve toplam 5331 Çelik boru hattı yapılacaktır. Ana boru hattında 4902,80 metre HDPE boru imalatı tamamlanmıştır. Ayrıca 3196,07 metre işletme bakım yolu yapılarak işin % 23,20 si tamamlanmıştır. Kalan boruların döşenip sanat yapılarının tamamlanması ile birlikte işin 2023 yılı içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, “Borcun 25 Milyarı Aştığını Görüyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önlerinde acı ama gerçek bir tablo bulun…