Home GÜNCEL Okullara Nilüfer desteği

Okullara Nilüfer desteği

- Guncellenme Tarihi: 30 Eylül 2022 09:43
5 min read
Okullara Nilüfer desteği için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi, yeni neslin daha iyi bir ortamda eğitim görmesi ve özellikle de sporla iç içe olmaları için ilçedeki devlet okullarının ihtiyaçlarına destek veriyor. Okullarda spor alanları oluşturan Nilüfer Belediyesi, okul binalarındaki bakım, onarım, bahçe budama gibi çalışmaları da yaparak öğrencilere daha iyi imkanlar sunmak için çalışıyor.

Nilüfer’de düzenlediği atölye ve eğitimlerle öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunan Nilüfer Belediyesi, öğrencilerin modern ve kaliteli bir ortamda öğrenim görmeleri amacıyla da okul alanlarında bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yapıyor. Bu çalışmalardan biri de, Özlüce Mahallesi’ndeki Ertuğrul Seyhan Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Nilüfer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda yaptığı çalışmayla okul bahçesini, aynı anda çeşitli sporların yapılabildiği spor alanına dönüştürdü. Ekipler, daha önce beton zemine sahip alanda sıcak asfalt uygulaması yaparak, voleybol, futbol ve üç adet de badminton sahası oluşturdu. Bu sayede beden eğitimi derslerini daha nitelikli bir ortamda sürdüren öğrenciler, ders aralarında da keyifli vakit geçiriyor.

Nilüfer Belediyesi’nin kent genelindeki devlet okullarına desteği, bununla da sınırlı kalmıyor. Kırsal ve merkez mahallelerdeki devlet okullarından gelen talepler doğrultusunda Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü, okullarda ve bahçelerinde bakım, onarım ve yenileme çalışmaları gerçekleştiriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, okul bahçelerinde bakım, ot temizliği, budama çalışmaları yaparken, mevcut kent mobilyalarının da bakımlarını yaparak yeni bir görünüme kavuşturuyor. Yıl boyunca birçok okulda binaların iç ve dış duvarlarında boya, bakım ve onarımı çalışmalarıyla panel çit uygulamaları gerçekleştiren Fen İşleri Müdürlüğü de, okulları modern ve estetik bir görünüme kavuşturuyor. Fen İşleri Müdürlüğü, bu yıl 19 okulda da tamir ve bakım işlemi gerçekleştirdi.

Öğrencilerin daha iyi bir ortamda eğitim görmeleri amacıyla eğitim alanlarının sorun ve taleplerini çözüme kavuşturduklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Biz, Nilüfer Belediyesi olarak sorumluluğumuz olmadığı halde okullara destek veriyoruz. Geleceğimiz olan çocuk ve gençlerimizin, daha iyi bir ortamda eğitim alabilmeleri için çaba gösteriyoruz. Onların keyifli ve nitelikli bir alanda eğitim alabilmeleri için elimizden geldiğince destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Dolar ve Euro Bugün Ne Kadar?

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. …