Home GÜNCEL Başkan Ali Aykurt ‘Orhaneli’ni turizm cenneti yapacağız’

Başkan Ali Aykurt ‘Orhaneli’ni turizm cenneti yapacağız’

- Guncellenme Tarihi: 30 Eylül 2022 15:30
9 min read
Başkan Ali Aykurt ‘Orhaneli’ni turizm cenneti yapacağız’ için yorumlar kapalı
0

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, göreve geldiği günden bu yana ilçe için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Tam bir doğa cenneti olan Orhaneli, Ali Aykurt başkanlığında turizm cennetine dönüşüyor.

Marmara Bölgesi’nin Tek Rafting Parkuru

Başkan Aykurt, kırsal turizm alanında yaptıkları hamlelerle Orhaneli’ni bir yatırım merkezi haline getirdi. Belediye Başkanı Ali Aykurt, Orhaneli Kocasu Rafting Parkuru çalışmalarına göreve gelir gelmez başladıklarını söyledi. O günden bugüne ‘Orhaneli Rafting’ yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline geldi. Marmara Bölgesi’nin tek rafting parkuru, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen açılış sonrası 2 binden fazla turistin uğrak merkezi oldu.

Rafting sporuna merak salanlar özellikle hafta sonları, Orhaneli’nin yolunu tutuyor. Adrenalin tutkunu spor meraklılarının rafting’i keyifle yapması için sadece hafta sonları değil, her gün sürdürebilmek amacıyla Başkan Aykurt, ikinci bir çalışmanın startını da verdi. Aykurt ‘Gelen misafirlerimizin konaklama, yemek gibi ihtiyaçları yanında farklı sportif aktiviteleri de yapabilmeleri için Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Orhaneli Belediyesi iş birliği ile Karagöz Piknik Alanı’nda oluşturduğumuz eko turizm tesisimizde son dokunuşları yapıyoruz’ dedi.

Proje kapsamında  1 restoran, 2 katlı kır evi, 45 adet bungalov evin yapımı tamamlandı. Bu sayede konaklama imkanı da bulacak olan macera severler 8,5 kilometrelik, 12 rapitten oluşan parkurda rafting heyecanını aralıksız yaşayacak.

Ayrıca, tüm gözlerin önümüzdeki yıl Dünya Rafting Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Orhaneli ve Belediye Başkanı Ali Aykurt’ta olacağı kesin.

‘Sağlık turizminde de varız’

Orhaneli’nin ismini tüm Türkiye’ye duyuran Ali Aykurt’un, fikir öncüsü oldukları FİT Kamp projesi ile sadece yerli değil yabancı turistleri de Bursa’ya ve Orhaneli’ne getireceklerine inancı tam.

Göynükbelen ile Dağgüney mahalleleri arasında 950 rakımlı, doğal suyu ve bir göleti de olan 28 dönümlük bir alana kurulacak olan kampta, zayıflamak isteyen insanlar doktor eşliğinde seanslar alabilecek.

Kampa gelecek misafirlerin konaklamaları için 45 adet ev bulunuyor. Çok yakında yapımına başlanacak olan kampta ortak kullanım alanları yanı sıra bir de restoran hizmet verecek.

Başkan Ali Aykurt ‘Doğa turizmini yanında sağlık turizmiyle de Orhaneli’mize büyük katkı sağlayacağız.’ dedi.

‘Sadağı Kanyonu’na Bursalıları Bekliyoruz’

Bursa’nın en önemli kırsal turizm alanlarından biri olan Sadağı Kanyonu ise ilçeye sadece 6 km mesafede. Her mevsim turistlerin ilgi odağında olan ve Milli Parklar tarafından koruma altına alınan Sadağı Kanyonu, piknik alanları ile ailelerin keyifle zaman geçireceği bir cennet.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ‘Sadağı Köyü’nde şu an yapımı devam 17 adet villa ile Bursa’da yaşayan ve toprağı seven insanları buraya çekeceğiz. Amacımız, Sadağı Kanyonu’nu yeniden düzenleyerek vatandaşların ve turistlerin en iyi şekilde faydalanacakları hale getirmek. Bursalıları kanyona davet ediyorum’.’ dedi.

Karavan ve Kamp Festivali

Eylül ayının ilk haftası gerçekleştirilen Karavan ve Kamp Festivali’nde 200’ü aşkın karavancı Orhaneli’nde buluşuyor. Uludağ’ın güney yamaçlarındaki çam ormanı içindeki alana yerleşen kamp ve karavan sevenler, doğanın tadını doyasıya çıkarıyor.

Kamp ve karavancıların tüm ihtiyaçlarının düşünüldüğü festivalde Organik Ürünler Şenliği de yapılıyor. Bu sayede Orhaneli’nde yetişen tarım ürünlerinin tanıtımı yapılırken, kampçılar yiyecek-içecek ihtiyaçlarını organik ürünlerle karşılama imkânı da buluyor.

Başkan Aykurt ‘Amacımız doğaseverleri doğa ile buluşturarak bu özlemlerine son vermek. ‘Doğanın ve doğal insanın şehri’ Orhaneli’nde kamp ve karavan tutkunlarına ne mutlu ki böylesi bir imkân sunabiliyoruz. Festival günlerimizde olduğu gibi yılın her günü alanlarımız kamp severlere açıktır.’ ifadelerini kullandı.

Orhaneli Kamp ve Karavan Festivali’nde bu yıl bir de nikâh gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl Orhaneli Kamp ve Karavan Festivalinde tanışan Tuğba Oktay (30) ile Serkan Kara (39), bu tanıştıkları yerde evlendiler. Çiftin nikahını Belediye Başkanı Ali Aykurt kıydı. Aykurt, ‘Bir kamp tatili sırasında tanışan çiftimizin nikah akdini Kamp ve Karavan Festivalimizde gerçekleştirdik. Güler yüzleriyle, mütevazi tavırlarıyla gönüllerimizi fetheden Tuğba ve Serkan çiftimize hayırlı olsun diyor ve bir ömür mutluluklar diliyorum. Doğanın şehrinde imzalanan bu aşk, doğanın içinde yaşam sürsün inşallah’ dedi. Kaynak: (DHA)

Orhaneli’nin turizm atağı bitecek gibi görünmüyor. Deliballar Mahallesinde butik otel yapımı sürerken, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Orhaneli’ni turizm cenneti yapmakta kararlı görünüyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …