Home GÜNCEL Bakan Bilgin’den EYT’lileri heyecanlandıran sözler

Bakan Bilgin’den EYT’lileri heyecanlandıran sözler

- Guncellenme Tarihi: 22 Eylül 2022 14:17
4 min read
Bakan Bilgin’den EYT’lileri heyecanlandıran sözler için yorumlar kapalı
0

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EYT çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Seçimi kazanacaklarından emin olduğunu belirten Bakan Bilgin, “Sosyal Güvenlik alanındaki tüm mağduriyetleri giderecek çalışmalar yapıyoruz. EYT’yi aralık ayında meclise getireceğiz, o sorunu çözeceğiz. Türkiye’nin ne sorunu varsa çözeceğiz. Bunları seçimi kazanmak için değil, bizim görevimiz olduğumuz için yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Aydın’da 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları programında konuştu. Bakan Bilgin, asgari ücretten EYT çalışmalarına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyonla Mücadele Mesajı

Enflasyonla mücadelenin sürdürüldüğünü belirten Bilgin, “Enflasyon şu an dünyanın sorunu ama en çok bizi etkiliyor. Enflasyonla kararlı bir mücadele içerisindeyiz. Enflasyonla iki şekilde mücadele edersiniz. Birincisi; ekonomiyi daraltarak, küçülterek mücadele. Bu yöntem ücretli çalışanları olumsuz etkiler, hayat pahalılığını artırır. İkincisi ise büyüyerek, üreterek, istihdam oluşturarak mücadeledir. Türkiye işte bu ikinci yöntemi uyguluyor.” dedi.

“Türkiye Tarihinde İlk Kez Asgari Ücreti Yüzde 50 Artırdık”

Milyonları ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili de konuşan Bakan, “Kararlı bir şekilde ücretlilerimizi koruyan bir politika uyguluyoruz. Türkiye tarihinde ilk kez asgari ücreti yüzde 50 artırırdık. Daha sonra asgari ücretteki vergiyi kaldırdık. Bu da yetmedi, asgari ücrete yüzde 30 ara zam yaptık. Aralıkta da yeniden enflasyon farkı üzerinden değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“EYT Aralık Ayında Meclis’te”

Bilgin son olarak EYT çalışmalarına ilişkin ise şunları söyledi: “Sosyal Güvenlik alanındaki tüm mağduriyetleri giderecek çalışmalar yapıyoruz. EYT’yi aralık ayında meclise getireceğiz, o sorunu çözeceğiz. Türkiye’nin ne sorunu varsa çözeceğiz. Bunları seçimi kazanmak için değil, bizim görevimiz olduğumuz için yapıyoruz. Seçimi zaten biz kazanacağız. Türkiye büyüyerek kalkınma yoluyla bu sorunları aşabilir.”

Kaynak: sondakika.com

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …