Home GÜNCEL Yavuz hırsız sensin Mudanya Belediyesi..!

Yavuz hırsız sensin Mudanya Belediyesi..!

- Guncellenme Tarihi: 9 Eylül 2022 18:53
11 min read
Yavuz hırsız sensin Mudanya Belediyesi..! için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz basına servis ettiği haberde “Sorumluluktan kaçamayacaklar, ihmalin hesabını verecekler” demiş, kastettiği Bursa Büyükşehir Belediyesi… Mevzu da Mudanya’yı vuran son selde taşan Karanlıkdere’nin molozlarla doldurulması sonrasında Büyükşehrin temizlik yapmaması…!

Haberin içeriği şöyle:

“Mudanya Belediyesi Karanlıkdere’ye hafriyat döktü” haberlerine tepki gösterdi. Mudanya Belediyesi’nin yapımına başladığı Kapalı Pazaryeri temelinden çıkan taş ve nitelikli malzemenin Fen İşleri Müdürlüğünce, daha sonra ilçenin muhtelif yerlerinde istinat ve taş duvar yapımında değerlendirilmek üzere depolandığını belirtti.”

İlk sorumuz şu: Nereye depolandı?

Haberin devamında;

“Türkyılmaz, geri kalan kullanılamayacak durumdaki hafriyat malzemesinin ise Kapalı Pazaryeri’nin yüklenici firması tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin onaylı döküm sahasına bırakıldığını kaydetti.” deniyor.

İkinci sorumuz da buna dair olsun: Emin misin?

Hepinizin bildiği, standartları belli Hayri Türkyılmaz “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler ya… Ne yaparlarsa yapsınlar, güneş balçıkla sıvanmaz.” ” Altyapıyı ihmal edenler, elde ettikleri rantların hesabını yargıda verecekler” gibi ipe sapa gelmez cümlelerle bezetmiş gönderdiği haberi…

Yani gülsek mi, ağlasak mı? Karşımıza oturtup sen n’apıyosun be abicim diye konuşsak mı? Kanun var, nizam var, vicdan var, bunlardan haberin var mı diye sorsak mı? Bilemedim…

Ben belgeli, delilli size olan biteni anlatayım öncelikle…

Hemen altta izleyeceğiniz iki videoda hafriyat kamyonunun Karanlıkdere’ye giderken dolu, dönüşte boş olduğunu göreceksiniz. Mudanya Belediyesinin kamyonudur kendisi…

 

Şimdi altta paylaştığım fotoğraflarda da Karanlıkdere’ye dökülen hafriyat atıkları göreceksiniz. Yanındaki fotoğraf ise Türkyılmaz’ın inşaatına başladığı Kapalı Pazar Yeri inşaatı. Lütfen buradaki hafriyatlardaki taş renkleri ile Karanlıkdere’deki atıklardaki taş renklerini kıyaslayın… Aynı olduklarını göreceksiniz.

Şimdi işin gerçek hikayesini anlatalım:

Malum seçimler geliyor, Türkyılmaz’da da hedef Milletvekilliği… Yerine de först leydi Gülbahar hanımı hazırlıyor… Gülbahar hanım için hayaller Paris, gerçekler Muş olsa da, Türkyılmaz en azından milletvekili olarak Mudanya’dan kurtulmak, Ankara’ya kapak atmak istiyor.  8 yıldır Mudanya’ya çivi çakmayan, çaktığı çiviler de yerine ya dar ya da bol gelen Türkyılmaz, Mudanya’nın kapalı pazaryerini önce çöplüğü sonra da geri dönüşüm deposuna dönüştürdü biliyorsunuz. Mudanyalılar yaz – kış, yağmur çamurda, soğuk – sıcakta, korunaksız şekilde sokaklarda pazar alışverişi yapmak zorunda kaldı.

Bunun sebebi; tahmin edebileceğiniz gibi herkesle kavgalı olan Hayri Türkyılmaz’ın Pazarcılarla da kavga etmesiydi.

Neyse konuyu dağıtmayalım. Seçime az kala, gönlünde yatan milletvekilliği için Genel Merkeze kendini parlatma adına bir iki hamle yapmaya başladı kendisi. Bunlardan biri de kapalı pazar yeri…

Temel atma törenine CHP Milletvekili – Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı geleceği için erteleme şansı olmadığından, pazar alanının hafriyat işini bir firmaya ihale edilse de yetişmeyeceği endişesiyle belediyenin kamyonları da devreye sokuluyor.

Lisanslı sahaya gitmek zaman alacak tabii ki, inşaat alanı Karanlıkdere’ye 5 dakika mesafede… Hafriyatlar bir güzel oraya dökülüyor.

Hayri Türkyılmaz ruhsatsız, lisanssız alana moloz dökmekten elbette ceza yiyecek, belki de yemiştir bile…

Ama ne vahim bir tablo ki; hem kendi döktüğü hafriyatı gizliyor, hem de Büyükşehir – Buski burayı temizlemedi diye çamur atıyor.

Vallahi,

Yavuz hırsız sensin Mudanya Belediyesi,

Hem de en fütursuzundan…

Mudanya’daki sel gerçekten hepimizi çok üzdü. Birçok insanın evi, arabası, dükkânı zarar gördü. Hatta Kumyaka’da bir vatandaşımızı kaybettik selden…

Özellikle Halitpaşa Mahallesinde selden zarar gören Mudanyalılara sesleniyorum.

Lütfen

Cimer’e,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına,

İçişleri Bakanlığına,

Valiliğe,

Kaymakamlığa

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın Karanlıkdere’ye boşalttığı hafriyattan ötürü şikayetçi olun, benim yazımı da kaynak gösterebilirsiniz bunu yaparken…

Tüm zararınızın tazmini Mudanya Belediyesine için dava açın… En doğal hakkınız… Bunu kullanın…

Kullanın ki, bir daha böyle bir şey yapılamasın, Türkyılmaz bir daha cana ve mala kast eden davranışlarda bulunamasın..!

Gelelim şu meşhuuuurrr Yıldıztepe Projesine..!

Memleket Partisi Mudanya Meclis Üyesi Mehmet Er’in Yıldıztepe Projesindeki çökmeler ile ilgili yaptığı tespitler ve girişimler neticesinde Cimer tarafından inşaat alanına denetmen gönderildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Mudanya Meclis Üyesi Bülent Erden’in sosyal medyasından paylaştığı denetim raporuna göre de inşaat bitmemiş…

Bu bitmeyen inşaattaki dükkânları kiralamak için 2 kez ihaleye çıktı Mudanya Belediyesi, eli boş döndü, üçüncüye hazırlanıyor.

Daha ötesi bu bitmeyen inşaatta meclis toplantısı yaparak tüm meclis üyelerini riske attı. Mehmet Er’in o toplantıya kaskla gelmekle ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

İnşaatın bitmemesi sorun değil de;

Mudanya Belediyesinin bizzat kendisinin inşa ettiği bu projede

  • Hafriyat bittiğinde Yapı Denetim Firması tarafından denetlenerek alınması gereken inşaat vizesi,
  • Su basmanı – temel atıldığında Yapı Denetim Firması tarafından denetlenerek alınması gereken inşaat vizesi alınmadığı ortaya çıktı.

Şimdi neden çöküyor Yıldıztepe daha iyi anlıyoruz, değil mi? Hiçbir inşaat denetimi yapılmayan bir durum söz konusu..! Ve bunu yapan Mudanya Belediyesi..!

Yani Mudanya Belediyesinin, yani Hayri Türkyılmaz’ın hukuksal ve teknik bağlamda bilinçli taksir suçu mu, görevi ihmal suçu mu işlemiş olduğuna yetkililer karar versin..!

Yapmaya kalktığı iki projede de (Pazaryeri ve Yıldıztepe) işi eline ayağına bulaştıran, insan canına kasıtlı uygulamalar yapan Türkyılmaz’ı ben kınıyorum, siz kınamakla kalmayın, şikayet edin..!

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…