Home GÜNCEL Sağlık Bakanı Koca: Asistanların nöbet sayısı sekizi aşmayacak

Sağlık Bakanı Koca: Asistanların nöbet sayısı sekizi aşmayacak

- Guncellenme Tarihi: 16 Ağustos 2022 09:53
2 min read
Sağlık Bakanı Koca: Asistanların nöbet sayısı sekizi aşmayacak için yorumlar kapalı
0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni yönetmelik kapsamında asistan doktorlara dair atılan adımlara ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Asistan arkadaşlarımızın nöbet sayıları yeni yönetmelikte sekizi aşmayacak. İnternlere verilecek olan asgari ücret düzenlemesi ise kanunla mümkün. Meclis tatilde. Meclis açıldığında, meclisin iradesi en erken dönemde devreye girecek” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) 21’inci kuruluş yıldönümü programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“İnternlere verilecek ücret meclis açıldığında kanunlaşacak”

Asistanlar ile ilgili atılan adımları detaylandıran Bakan Koca, “Biliyorsunuz eğitim araştırma hastanelerimizde, üniversite hastanelerimizde özellikle sistemin yükünü taşıyan asistan arkadaşlarımız. ve ayrıca intern arkadaşlarımız. İntern arkadaşlarımızla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesi olmuştu kabine sonrası ve bundan böyle intern yani son sınıflarında asgari ücret kadar bir ücret müjdesi olmuştu. Bununla ilgili de bakıyorum özellikle intern arkadaşlarımız ‘niye halen bu bize ödenmiyor’ diyor. Bildiğiniz gibi bu, kanunla olan bir durum. Yani internlere verilecek olan bu ücretin değişikliği kanunla mümkün. Meclis tatilde olduğunda, iradesi nasıl devreye girecek? Meclis açıldığında, meclisin iradesi en erken dönemde devreye girecek” açıklamasında bulundu.

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …