Home GÜNCEL Türkyılmaz’dan personele fişleme

Türkyılmaz’dan personele fişleme

- Guncellenme Tarihi: 13 Ağustos 2022 10:31
8 min read
Türkyılmaz’dan personele fişleme için yorumlar kapalı
0

Memleket Partili Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Er, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın algı oyunlarına sendikalı belediye işçileri üzerinden insafsızca ve tehditkâr bir şekilde devam ettiğini söyledi.

‘Mudanya Belediye Başkanı, sendikalı şirket personelinin haklı taleplerini hiçe sayarak görev yeri değişikliği yapma ve yıldırma politikası izlemesinin ardından geri atmayan işçileri bu kez de Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ne çağırttı. Önerdiği maaşı kabul etmeyen işçileri kamera kaydıyla tehdit ederek, onları verdiği maaşı kabul eder yönde oy kullanmak zorunda bıraktı’ diyen Mehmet Er, Genel-İş Sendikası ile Türkyılmaz’ın istediği şartlar doğrultusunda sözleşmenin imzalandığını duyurdu.

Mehmet Er ‘SENİN ALDIĞIN 3 MAAŞI DA MÜTAREKE MEYDANI’NDA HALK OYLAMASINA SUNALIM MI?’ başlıklı açıklamasında şu satırlara yer verdi:

‘SENİN ALDIĞIN 3 MAAŞI DA MÜTAREKE MEYDANI’NDA HALK OYLAMASINA SUNALIM MI?

 Hemşehrilerime, Mudanya Belediye Başkanı’nın sendikalı şirket personelinin haklı talepleri üzerine personele karşı görev yeri değişikliği yapma ve yıldırma politikası izlemeye başladığını duyurmuştum.

Anlaşılan Başkan’ı bunlar kesmemiş; bu yaptıkları emekçilere geri adım attırmamış olacak ki, daha orjinal bir yöntem aklına gelmiş.

Mudanya Belediyesi’nin sendikalı şirket personeli, bugün Başkan Türkyılmaz’ın talimatıyla mesai devam ederken bir SMS mesajı ile saat 16.30’da Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ne çağrıldı. Yapılan toplantıda sahneye kurulan kamera kayıttaydı. Sendikalı belediye emekçilerine Hayri Türkyılmaz’ın önerdiği maaşı kabul edip etmedikleri sorularak açık oylama gerçekleştirildi. “Kabul etmiyorum” diyerek el kaldıranlar kamera kaydında nasılsa kolayca tespit edilecekti. Sonrası malum… Kamera kaydı tehdidi ile karşı karşıya kalan çalışanlar, ne yazık ki Türkyılmaz’ın verdiği maaşı kabul eder yönde oy kullanmak zorunda kaldılar.

Baskı karşısında yapılan bu oylamanın ardından Genel-İş Sendikası ile Türkyılmaz’ın istediği şartlar doğrultusunda sözleşme imzalandı. Sendikanın bu oylamayı nasıl ciddiye aldığı da ayrı bir soru işaretidir.

 GEL BİR OYLAMA DA BİZ YAPALIM!

Senin her ay aldığın 3 ayrı maaşı da gel Mütareke Meydanı’nda hemşehrilerimin oylarına sunalım. Sana söz, kamera kaydı almayacağız!

ARTIK ALGI OYUNLARINA KİMSE KANMIYOR!

1 Mayıs’larda algı olsun diye en önde yürümek, boynu bükük ağlamaklı ses tonuyla “Emekçilerin yanındayız.” diye konuşmalar yapmakla “Biz biz biz sosyal demokratlarız.” diye bağırmakla ne halkçı, ne sosyal demokrat, ne de emekten yana olunmadığı Mudanya’da ispatlanmıştır.

HER ŞEYE PARA VAR, EMEKÇİLERE YOK!

Mudanya Belediyesi’nin kasasında yemeye içmeye, eğlenceye, muhalefet beslemesi ulusal medyaya, başka ilçelerin yerel gazetelerine, otellere, gezilere, sözde şenlik ve fuarlara, mangallı pikniklere, danışmanlara her yıl aktarılan milyonlarca liraya gelince para var ama emekçilere gelince para yok!

Belediye Başkanlığı maaşı haricinde iki belediye şirketinden “huzur hakkı” adı altında her ay aldığın iki ayrı maaşa; şirketlerin yönetimlerinde yer alan 6 CHP’li meclis üyesinin her ay aldıkları maaşlara, yeni makam aracına, kiralık arabalara gelince para var ama emekçilere gelince para yok, baskı var, yıldırma politikaları var.

 BU SÖZDE SOSYAL DEMOKRATLARI HEMŞEHRİLERİMİN TAKDİRLERİNE BIRAKIYORUM!

Belediye emekçilerine yönelik bu anti demokratik baskıcı uygulamalara ses çıkarmayan ama lafa gelince mangalda kül bırakmayan sözde sosyal demokrat Meclis Üyeleri’nin ve CHP İlçe Başkanı’nın sessizliğini ve bu uygulamaları kabul edişlerini de Mudanyalı hemşehrilerimin takdirlerine bırakıyorum.

 GENEL BAŞKANIMIZ TAKİPTE!

Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce, Mudanya Belediyesi’ndeki gelişmeleri çok yakından takip etmektedir. Kendisinin son günlerde yaptığı açıklamalarda bunu görebilirsiniz. Genel Başkanımız, en kısa zamanda tekrar Mudanya’mıza gelecektir. Bir kez daha belirtirim ki, Memleket Partisi tüm kadrolarıyla emekçilerimizin yanındadır!’

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

UİB’in Nisan Ayı İhracat Verileri Açıklandı

Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat yapan ikinci birliği olan Uludağ İh…