Home GÜNCEL Yıldırım’da Anadolu rüzgarı esti

Yıldırım’da Anadolu rüzgarı esti

- Guncellenme Tarihi: 8 Ağustos 2022 09:59
4 min read
Yıldırım’da Anadolu rüzgarı esti için yorumlar kapalı
0

Farklı coğrafyaların zengin kültürlerini aynı çatı altında buluşturan Yıldırım Belediyesi, her hafta bir şehrin kültürünü ilçe sakinlerine tanıtıyor. ‘Anadolu Kültür Şöleni’ programlarında bu hafta Kars, Ardahan ve Iğdır kültürü tanıtıldı.

Yıldırım Belediyesi ve Bursa Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu paydaşlığında 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında ‘Anadolu Kültür Şöleni Kars Ardahan Iğdır Gecesi’ programı düzenlendi. Etkinliğe Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Çelik, meclis üyeleri, Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Kars, Ardahan ve Iğdır’ın yaşam tarzının, örf, adet ve geleneklerinin, turizm ve tarihi kültürünün katılımcılara aktarıldığı etkinlikte Ahmet Hiçkorkmaz, Himmet Öztürk ve Metin Koçer sahne aldı. Program Kars, Ardahan ve Iğdır yöresinin halk oyunları ile sona erdi. Program tüm katılımcılardan tam not aldı.

Farklı coğrafyaların zengin kültürlerini aynı çatı altında buluşturan Yıldırım Belediyesi, her hafta bir şehrin kültürünü ilçe sakinlerine tanıtıp Yıldırımlıların bilgilenmesine katkı sunacak. Yıldırım’ın Türkiye’nin bütün renklerini, güzelliklerini bünyesinde barındıran bir ilçe olduğunu belirten Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Tüm hemşehrilerimi her hafta düzenleyeceğimiz ‘Anadolu Kültür Şöleni’ programlarımıza davet ediyorum” dedi. Bursa’nın bereketli ve kadim bir şehir olduğunu belirten Başkan Oktay Yılmaz, “Anadolu’nun dört bir yanından, Balkanlar’dan, Kafkaslar’dan gelen milyonlarca insan bu şehirde yan yana kardeşçe yaşamaktadır. Bu yönüyle Bursa adeta bir Anadolu bahçesidir.  Karslı-Ardahanlı-Iğdırlı hemşehrilerimiz de bu bahçenin en güzel çiçeklerindendir. Serhat illerimizin yiğit evlatları uzun yıllardan bu yana; çalışkanlıklarıyla, dürüstlükleriyle, güzellikleriyle Bursa’ya değer katmıştır.  Hayata geçirdiğimiz böylesi programlar illerin zenginliklerini, el emeklerini, farklı eserlerini tanıtabileceği fırsatlardır” diye konuştu. Başkan Oktay Yılmaz, program sonunda protokolle birlikte alanda kurulan fotoğraf sergisini ziyaret etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…