Home GÜNCEL Bülent Erden: Mudanya’da baştan sona her şey yanlış

Bülent Erden: Mudanya’da baştan sona her şey yanlış

- Guncellenme Tarihi: 3 Ağustos 2022 17:52
5 min read
Bülent Erden: Mudanya’da baştan sona her şey yanlış için yorumlar kapalı
0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup sözcüsü ve Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Erden, Mudanyalıların bitmeyen çilesine bir yenisinin ekleneceğini söyledi. Mudanya’da baştan sona herşeyin yanlış olduğu gibi kapalı pazaryerinin Halitpaşa Mahallesi Agah Bursalı Caddesi’ne taşınma kararının da yanlış olduğunu dile getiren Erden, Mudanyalıların ve esnafın çok büyük sıkıntılar yaşayacağını belirtti.

Bülent Erden, ‘Öyle olmazsa, böyle olur’ anlayışıyla hareket eden Türkyılmaz’ın ilçe halkını ve esnafı zor durumda bırakacağını ifade etti. Erden, hafızaları canlandıracak açıklamalarda bulundu:

2019 yılında mevcut kapalı pazar yerinde pazar günleri kurulan giysi pazarını trafik yoğunluğuna yol açtığı gerekçesi ile Sayın Türkyılmaz cuma gününe aldı.

Esnafın yürütmeyi durdurma talebini haklı bulan mahkeme kararı sonrası tekrar pazar gününe alındı.

Bunun üzerine Sayın Başkan (öyle olmazsa, böyle olur diyerek) pazar yerinin kapatılması konusunda bir hüküm içermeyen eski esnaf odalarının yer paylaşımı konusunda açtıkları davanın mahkeme kararını gerekçe gösterip yenisini yapacağım diyerek CHP’li meclis üyelerinin çoğunluk oyu ile pazaryerini kapattı.

Yenisini yap sonra mevcudu kapat sözlerimiz maalesef karşılık bulmadı.

Aradan dört yaz, dört kış mevsimi geçti.

Mudanyalı ve esnaf açık alanın sıkıntılarını yaşadı ve yaşamaya devam ediyor.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın aldığı yanlış kararların Mudanyalıların ve Mudanya esnafının canına tak ettiğini söyleyen Bülent Erden, Halitpaşa Mahallesi Agâh Bursalı Caddesinde yapılacak pazaryerinin trafik yoğunluğuna sebep olacak bir lokasyona sahip olduğunu, ayrıca alan olarak pazaryeri ve eklentilerine uygun bir yer olmadığını söyledi.

Pazarın yoğunluğu sebebiyle semtte yaşayanların yaşam kalitesinin olumsuz etkileneceğini de kaydeden Erden, konuya ilişkin önerilerini şöyle sıraladı:.

Güzelyalı’dan ve Mudanya dan ulaşım kolaylığı olan, trafik yoğunluğu oluşturmayacak maksimum boyutta otopark ihtiyacını karşılayacak arsa, istimlak veya satınalma yolu ile tedarik edilebilir.

Sayın Başkan’ın 2014 yılında Mudanya’nın bir metrekare arsasını satmayacağım hatta satılanları da geri alacağım demesine rağmen parsel parsel sattığı arsalardan sağlanan paranın bir kısmı ile Mudanya ya gayrimenkul kazandırılmış olur.’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup sözcüsü ve Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Erden, ‘Kapalı pazar yerinin Agâh Bursalı caddesinde yapılmasının yanlışlığının bir örneği de Zübeyde Ana Çocuk Akademisi’nin Bademli Mahallesinde yapılmasıydı. Kreşin Bademli de yapılması yanlış oldu. Kapalı pazar yerinin Agâh Bursalı Caddesinde yapılması da yanlış olacak.’ dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…