Home GÜNCEL Orhaneli Belediyesi ‘İddialar tamamen asılsızdır’

Orhaneli Belediyesi ‘İddialar tamamen asılsızdır’

- Guncellenme Tarihi: 1 Ağustos 2022 13:52
6 min read
Orhaneli Belediyesi ‘İddialar tamamen asılsızdır’ için yorumlar kapalı
0
Son günlerde sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında Orhaneli Belediyesi ve belediyede görevli zabıta müdürü hakkında bir takım karalamalara yer veriliyordu. Orhaneli Belediyesinden konuyla ilgili resmi açıklama yapıldı. Orhaneli Belediyesinden iddialara ilişkin yapılan açıklama aynen şöyle:
‘KAMUOYUNA AÇIKLAMA
Kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik olarak bazı sosyal medya hesaplarından ve bazı basın yayın organlarından yayınlanan maksatlı haberler nedeniyle bir açıklama yapılması
elzem görülmüştür.
Orhaneli olarak gerek kurumlarımızla, gerekse vatandaşlarımızla geçmişten günümüze darda ve çaresiz durumda kalan herkese kucak açmış ve bir nebze de olsa ihtiyaç sahibi insanların yaralarına merhem olmaya çalışmışızdır.
İlçemize dışarıdan gelen bir ailenin Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğüne başvurması sonrasında Belediyemize de iletilen yardım talebi imkânlarımız neticesinde karşılanmış ve ihtiyaç sahibi aileye çeşitli yardımlarda bulunulmuştur. Akabinde kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve bir düzen kurabilmeleri için geçici olarak Belediyemize ait boş bir dükkân kendilerine ücretsiz olarak tahsis edilmiştir.
Bahse konu aile bir süre sonra kendilerine ücretsiz olarak dükkân tahsis edilmesine rağmen seyyar olarak el arabasında ilçemizin çeşitli noktalarında açıkta gıda satışı yapmaya başlamıştır. Aynı zamanda ilçe pazarında da herhangi bir izin almaksızın yer işgali yapmaya başlamıştır. Çeşitli esnaf ve vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine zabıta amirliğimiz kendilerine gerekli uyarıları defalarca yapmış ve hâlihazırda kendilerine ücretsiz olarak tahsis ettiğimiz dükkânı kullanmalarını söylemiştir. Bir yıla yakın bir zaman süresince uyarıları dikkate almayan aileye işlem yapılacağı ve seyyar tezgâhına el konulacağı yönünde son bir kez daha uyarılmıştır. Bu uyarıdan sonra aile savcılığa giderek zabıta amirimiz hakkında aslı astarı olmayan çeşitli iftiralarla suç duyurusunda bulunmuştur. Süreç savcılığa intikal ettikten sonra da şahıslar seyyar olarak açıkta gıda satış yapmaya ve pazar yeri işgaline devam etmişlerdir. Bu sebeple ekiplerimiz tarafından kendilerine polis nezaretinde ve görüntü kaydı alınarak müdahale edilmiştir.
Ayrıca sosyal medyada yer alan darp görüntüleri daha önce eşi tarafından uygulanan ve polis kayıtlarında da yer alan şiddetin görüntüleridir. Kurumumuz ve personellerimiz atılan iftiraların aksine; her zaman vatandaşlarımız için hizmet üretmekte, iyi günde ve kötü günde ilçe sakinlerimizin yanında olmakta ve ihtiyaç sahibi insanların derdine derman olmaya çalışmaktadır.
Geldiğimiz noktada sosyal medyada yer alan yazılı görselin bulunduğu yer Belediyemize ait ve ihtiyaç sahibi aileye ücretsiz olarak tahsis ettiğimiz dükkândır. Olayın siyasi rant maksadıyla birileri tarafından körüklendiği de apaçık ortadadır. Gerek bahse konu şahıslar, gerekse kurumumuzu ve personellerimizi zan altında bırakacak paylaşım yapanlar hakkında avukatımız aracılığıyla adli makamlara gerekli başvurular yapılmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …