Home GÜNCEL Yunus Aydın ‘2023 hedefimiz bir milyar dolar ihracat yapmak’

Yunus Aydın ‘2023 hedefimiz bir milyar dolar ihracat yapmak’

- Guncellenme Tarihi: 29 Haziran 2022 17:10
3 min read
Yunus Aydın ‘2023 hedefimiz bir milyar dolar ihracat yapmak’ için yorumlar kapalı
0

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Bursa’nın 3. Büyük organize sanayi bölgesi olarak 350 ile 500 milyon dolar ihracat yapan bir bölge olduklarını söyledi.

Aydın, 2023 hedeflerinin bir milyar dolar ihracat yapmak olduğunu söylerken, ‘Bunun için gerekli çalışmaları Uludağ OSB yönetimi olarak yapıyoruz. Bölgenin cazibesini artırmak adına projeler geliştiriyoruz. Hedefimiz firmalarımızın dünyanın önemli markalarına tedarikçi olarak değil de, fabrikalarımızın kendi markalarıyla dünya piyasalarında olmalarıdır.’ dedi.

Türkiye’de kendi elektriğini üreten nadir OSB’lerden biri olacaklarını ve hidroelektrik santraliyle ilgili olan anlaş­malarını tamamladıklarını belirten Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:, ‘15 megavatlık  bir GES projemiz var. Ancak, bölgemizdeki tüm fabrikaların çatısına GES kursak dahi kendi elektrik ihtiyacımızın yüzde 5’ini karşı­lamayacak. O yüzden enerji ile il­gili yeni mevzuatlar çerçevesinde RES ile ilgili de çalışmalarımız var. Tüm ye­nilenebilir kaynaklardan enerji tedarik etmek için kolları sıvadık.

OSB’lerin en büyük görevlerinin başında bölge sanayicilerine, üretimin sağlanabilmesi ve geliştirilmesi adına uygun fiyata doğalgaz ve kesintisiz elektrik sunarak hizmet verme gerekliliğinin altını çizen Aydın, altyapı hizmetlerinin önemine de değindi.

Yerel yönetimlerin desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Yunus Aydın, ‘Aslında bu karşılıklı bir destek. Sanayi bölgeleri yerel yönetimler için bir destek unsurudur. İlçe, il ve mahallelerdeki OSB’ler de belediyeler için bir can simididir. Belediye başkanlarımız bunu iyi bilmeli. Ülkenin hızla kalkınması adına işbirliğine gidilmelidir.’ ifadelerini kullandı.

Başkanlık görevimin son dönemindeyim, yeni kanun düzenlemesi geçerse iki dönemden sonra bir dönem ara vermek gerekiyor.’ diyen Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın 13 yıldır görevini başarıyla sürdürüyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…