Home GÜNCEL Yapı deneticimler uygulamada farklılık istemiyor

Yapı deneticimler uygulamada farklılık istemiyor

- Guncellenme Tarihi: 24 Haziran 2022 16:58
4 min read
Yapı deneticimler uygulamada farklılık istemiyor için yorumlar kapalı
0

4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu hakkında belediyeler arasındaki farklı uygulamaların tek tip haline gelmesi amacıyla Bursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ev sahipliğinde istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği (YDKB) Bursa Şubesi Başkanı Esra İnhanlı, uygulamadaki en önemli sorunun yapı sınıflarının hatalı girilmesi olduğuna dikkat çekti.

Bursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde düzenlenen istişare toplantısında; il müdür yardımcıları, şube müdürleri, belediyelerin imar müdürlerinin yanı sıra OSB’lerin yetkilileri ile yapı denetim firmaları yetkilileri geniş katılım sağladı.

Sorunlar 4 ana başlık altında toplandı

Bursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ndeki Çok Amaçlı Toplantı Salonu’ndaki toplantıda söz alan ve YDKB Bursa Şubesi üyelerinin yaşadığı sorunları özetleyen Esra İnhanlı, sorunları 4 ana başlıkta sıraladı.

İnhanlı şöyle devam etti:

“Yaşadığımız sorunları 4 ana başlık altında topladık. İlki mimari projelerin havuza gönderim süreçlerinde yaşadığımız sorunlar. İkincisi atama yapıldıktan sonraki ilk süreç. Üçüncüsü ruhsat alımı sonrasında yaşanan farklılıklar. Dördüncü başlığımız da kullanma izni süreci. Bu dört başlığın altları epeyce dolu. Biz sorunları tespit ederek çözümlerini de beraberinde sunuyoruz. Kimsenin işine karışmadan, yapıcı olmaya gayret ediyoruz ve ilgili mercilerden ivedilikle çözüm beklediğimizi dile getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu sorun pek çok ilde yaşanıyor”

Belediyeden belediyeye değişen farklı uygulama yöntemlerine, Bursa dahil pek çok ilde rastlamanın mümkün olduğunun altını çizen Esra İnhanlı, “Herhangi bir belediye adı vererek, kimseyi hedef haline getirmek istemiyoruz. Biz yalnızca ilimizde uygulamada yaşanan bu farklılıkların sona ermesini istiyoruz. Bildiğimize göre yaşananlar sadece şehrimize has bir durum değil. Konunun muhataplarını bir araya getiren kıymetli Bursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkililerine çok teşekkür ediyoruz. Artık bu durumun sona ereceğine ve toplantıdan güzel sonuçlar alacağımızı umuyoruz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Taşımacılıkta Bir Ülke ile Daha Sınırları Kalktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Kırgızistan Kara Ulaştırması Karm…