Home GÜNCEL İnegöl yeni meydanına kavuşuyor

İnegöl yeni meydanına kavuşuyor

- Guncellenme Tarihi: 24 Haziran 2022 17:29
8 min read
İnegöl yeni meydanına kavuşuyor için yorumlar kapalı
0

İnegöl Belediyesi, merkezde örnek bir projeyi daha halkın beğenisine sundu. Aynı zamanda şehrin merkezinde yapımı süren Kent Meydanı ile Yeni Belediye Hizmet Binası projesini tamamlayacak olan Merkez Park projesinin tanıtım toplantısı Park Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda projenin görselleri paylaşılarak ilçe halkının da görüş ve önerilerini belirtmesi ile nihai projenin belirleneceği açıklandı. Vatandaşların http://inegolunfikri.com/ adresinden, sosyal medya üzerinden ve belediyenin tüm iletişim kanallarından projeye ilişkin fikirlerini sunabilecekleri belirtildi.

İnegöl yeşil bir meydan kazanacak

Yıkımı yapılan Hükümet Konağı, kısa bir süre içerisinde yıkımı gerçekleştirilecek Kaymakamlık Lojmanı ve Sedir Kafenin yer aldığı üçlü adanın tek parça halinde projelendirilerek 11 dönüm arazi üzerinde hazırlanan Merkez Park Projesi, bölgenin çehresini değiştirecek. Bodrum katında 130 araçlık kapalı otopark, 70 araçlık açık otopark, 2 adet etkinlik alanı, kafeterya, dinlenme ve rekreasyon alanları ile süslenecek Merkez Park, aynı zamanda alandaki toplam 86 adet ağaca 114 ağacın daha ilave edilmesiyle 200 ağacın yer aldığı yeşil bir ada hüviyetine kavuşacak. Şehir merkezine nefes aldıracak proje ile İnegöl eşsiz bir meydana kavuşmuş olacak.

DCIM100MEDIADJI_0028.JPG

Vatandaşların fikirleriyle şekillenecek

Projeye ilişkin sunum yapan Belediye Başkanı Alper Taban, özellikle bu projenin taslak olduğunu ve son şeklinin vatandaşlar ile şehrin kanaat önderlerinden gelecek önerilerle belirleneceğini vurgulayarak; “ Burada görülen proje bir taslaktır. Kesinleşmiş, hemen hayata geçiriyoruz dediğimiz bir proje değil. Mimarlarımızın önümüze koyduğu bir çalışmadır. Biz de bu projeyi kamuoyu ile paylaşıp halkımızın bir haftalık süreçte fikir ve görüşlerini sunmalarını isteyeceğiz. Bu bizim için önemli. Şehrin tam merkezinde hayat bulacak bir proje olduğu için tüm vatandaşlarımızın görüş ve önerileri bizler için çok değerli” dedi.

DCIM100MEDIADJI_0046.JPG

Kent Park yeşil bir meydan olacak

“Proje toplamda 11 dönümlük bir arazide yapılacak. Bu araziyi geçirgen bir yapıya taşımak istedik. Çevre duvarı olmayan, tüm akslardan vatandaşlarımızın gelebildiği bir tasarım oluşturuldu. Otobüs durağı, taksi ve ATM’lerimizi belli bir düzende daha uygun noktalarda konuşlandırıyoruz. Sedir Kafenin olduğu kısımda insanlarımız oturup çayını içmeye, sohbet etmeye alışmış. O alanda yine bir kafeterya tasarlandı. Diğer alanlarda da daha fazla ağaç yapısı ile yeşil bir meydan oluşturmak istiyoruz. Buraya bina mı yapılacak deniyordu ancak aksine daha fazla ağaç dikerek burayı yeşillendireceğiz. Projedeki alanlar kent mobilyaları ile donatılacak şekilde düzenlenecek. Yine meydanda iki tane etkinlik alanlarımız var. İçerisinde pergolelerin olduğu, doğal oturum alanları ve kent mobilyalarının yer aldığı, mimarımızın estetik anlamda dokunuşlarının yer aldığı bir projeye dönüşmüş oldu.”

Sadece belediye hizmet binası yapmıyoruz

“Kent Meydanı ve Hizmet Binası projemizle ilgili bir eleştiri alıyoruz. Burada bir Belediye Sarayı yapıyorsunuz deniliyor. Ancak biz burada sadece belediye hizmet binası yapmıyoruz. Bakın neler var içerisinde; iki hizmet binamızın yanında meclis salonumuz var, bu salonu tüm vatandaşlarımız ve STK’larımız etkinlik veya programlarında kullanabilecek. Hemen yanında sanat galeri alanımız var. Burada sergiler, sunumlar, etkinlikler yapılacak. Yine kafeterya var. Restoran var. Bu restoranda Gasto İnegöl lezzetleri yer alacak. Beraberinde daha önce çok dile getirmediğimiz D bloğumuzu gençlerimize ayırdık. Burayı tamamen gençlerimizin kullanacağı bir yapı olarak tasarlayacağız. Alt kısmı otopark, yeşil alanları ve meydanıyla aslında tüm vatandaşlarımıza hitap edecek bir yaşam alanı oluşturuluyor. Bugün şehirler meydanlarıyla anılıyor. Times Meydanı, Kızıl Meydan gibi… Biz de şehrimizde meydan olgusunu güçlendirmek adına burada üçlü bir sacayağı oluşturuyoruz. Dolayısıyla burası biraz daha vatandaşlarımızın buluştuğu, toplandığı bir lokasyon haline dönüşecek.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Özdemir’den Yoğun Mesai

Göreve geldiği ilk günden bu yana çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Nilüfer Belediy…