Home GÜNCEL Erden’den Türkyılmaz’a Yıldıztepe ihalesiyle ilgili zor sorular

Erden’den Türkyılmaz’a Yıldıztepe ihalesiyle ilgili zor sorular

- Guncellenme Tarihi: 23 Haziran 2022 18:30
9 min read
Erden’den Türkyılmaz’a Yıldıztepe ihalesiyle ilgili zor sorular için yorumlar kapalı
0

MHP Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Bülent Erden, Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi’nin “Kapalı Teklif Usulü” yöntemiyle ihale edilerek 10 yıllığına kiraya verilecek olmasıyla ilgili Mudanya ve Mudanyalılar adına ciddi kaygılar taşıdığını söyledi.

Yaklaşan tehlikeye dikkat çeken Bülent Erden, 4 Temmuz’da yapılacak ihale hakkında Mudanyalıların yeterince bilgilendirilmediğini ve ilçeyi gelecek günlerde büyük problemlerle büyük kayıpların beklediğini iddia etti. Erden, yaptığı yazılı açıklamada konuya ilişkin çekincelerini ve önerilerini de paylaştı.

MHP Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Bülent Erden, kapalı teklif usulü yapılacak ihaleyle ilgili çekincelerini şöyle sıraladı:

‘Mudanya Belediyesi’nce yapılan açıklamada “Mülkiyeti Mudanya Belediyesi’ne ait 15 dükkan, 6 adet kiosk ve 5 adet ATM ile yeşil alan, bebek bakım odası, yönetici ofisi, teknik odalar ve otoparkın bulunduğu 8 bin 328 metrekarelik Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi, 4 Temmuz 2022 saat 15.00’da “Kapalı Teklif Usulü” yöntemiyle ihale edilerek 10 yıllığına kiraya verilecek. ” satırları yer alıyor.

1- Yapımının tamamlandığı açıklanan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi’nin 1.etabında mevcut bölümler bir bütün olarak mı yoksa ayrı ayrı mı kiraya verilecek?

2- Mevcut bölümler (15 dükkan, 6 adet kiosk ve 5 adet ATM ile yeşil alan, bebek bakım odası, yönetici ofisi, teknik odalar ve otopark) birbirlerinden bağımsız olarak ayrı kiraya verilecekse genel denetim, yönetim, güvenlik hangi kurumun sorumluluğunda sağlanacak?

3- 10 Yıllık ihaleye çıkma gerekçesi nedir? 2 Yıllık ihaleye çıkılsaydı söz konusu yerlerde denetimin etkin olarak sağlanmasına katkı sağlayacağı gibi süreç içinde yaşanabilecek olumsuzluklar telafi edilerek kontrat yenilenmesi daha iyi olmazlıydı?

4- Sn. Türkyılmaz’ın söylemiyle Sosyal Yaşam Merkezi olarak planlanan ve halka tanıtılan tesis ihale ile kiraya verildikten sonra ne kadar Sosyal Yaşama hizmet edecek? Bu nasıl denetlenecek?

5- Kiraya verilecek alanlarda faaliyet konuları belirlendi mi? Bu tesiste ihaleyi alan ya da alanlar ne iş yapacak? Neleri yapamayacak?

6-İhale Şartnamesi ihaleyi alan kiracı veya kiracılara “Kiramı öder istediğimi yaparım” imkânı mı sağlayacak yoksa hukuki ve işlevsel boşluklar giderildi mi? Sn. Başkan Mudanyalıları yakından ilgilendiren önemli ayrıntıları açıklamayı düşünüyor musunuz?

7- Kısa süre önce Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi zemininde ve duvarlarında oluşan çökme ve çatlaklar konusunda yetkili bir kuruluşa ya da kuruma inceleme yaptırıldı mı? Resmi bir rapor hazırlandı mı? Yoksa risk devam ediyor mu?

8- Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi’nin 2. etabı ile ilgili olarak neleri içerdiği hakkında meclis üyeleri dahil net ve kesin bilgi sahibi değiliz. Örneğin 2 bin kişilik yapılacağını açıklanan Amfitiyatro için daha sonra bin kişilik yapacağız açıklaması yapıldı. Projenin ikinci etabında neler yapılacak? İnşaat süreci, maliyeti nedir? Tamamlandığında mevcut kiralanan yerlere eklenti mi yoksa bağımsız müstakil olarak mı değerlendirilecek?

9- Körfez komşumuz Gemlik dahil pek çok belediye gerçekleşen ihaleleri şeffaf şekilde internetten canlı ve açık şekilde yaparken ihalenin kapalı kapılar ardında Kapalı Zarf Usulü ile yapılması kafalarda soru işaretleri oluşturabilir? İhale tüm ayrıntılarıyla kesintisiz olarak internetten canlı yayınlanacak mı?

10- Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Mudanyalıların mı olacak yoksa yapılacak ihale sonucunda çoğu Mudanyalıların gitmek istese de gidemeyeceği bir mekan mı olacak?’

Bülent Erden, Türkyılmaz’ın aldığı bu kararının şeffaf belediyecilikle ilgisinin olmadığını söylerken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a bundan sonrası için telafi önerilerinde bulundu.

‘Sayın Türkyılmaz bugüne kadar çokça zikrettiğiniz fakat bir türlü gerçekleştiremediğiniz SOSYAL BELEDİYECİLİK projeniz için bir adım atarak burasını kısmen bile olsa kiralayan konumunda olarak Belediye Şirketi MUDAŞ’ın işletmesini veya ihaleye giren özel şirketle belli kurallar çerçevesinde MUDAŞ ile paylaşarak çalıştırılması Mudanyalılara makul, kaliteli, denetlenebilir, SOSYAL BELEDİYECİLİĞE yakışan bir hizmet sunacaktır. Artık Mudanyalılar SOSYAL BELEDİYECİLİĞİNİZİN avantajlarını yaşamak istiyor.

Bu yöntemle uygulamada oluşabilecek aksaklıklar ve eksikliklerin telafisinde yetkili makam Belediye olacaktır. Bu da önemli bir güvence oluşturacaktır. Aksi halde kiralama yöntemi sonrasında yaşanacak hukuki problemlerde Mudanya’mıza zarar verecek bir süreç yaşanabilir. Hukuki sürecin tamamlanma aşamasında tesis abartısız yıllarca atıl durabilir. (Örneğin PTT yanı metruk halı saha- Belediye Binası altındaki pastane olan işyeri vs…)’

Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi’nin “Kapalı Teklif Usulü” ihalesi 4 Temmuz 2022 saat 15.00’da yapılacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…