Home GÜNCEL BOZBEY İHRAÇ, EMİRKOOP LAĞVEDİLSİN..!

BOZBEY İHRAÇ, EMİRKOOP LAĞVEDİLSİN..!

- Guncellenme Tarihi: 21 Haziran 2022 01:02
8 min read
BOZBEY İHRAÇ, EMİRKOOP LAĞVEDİLSİN..! için yorumlar kapalı
0

En sona yazacağımı en baştan yazayım:

Artık çok açık ki; Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Bozbey’i ihraç etmezse rant oyunlarının altında ezilir.

Ötesi EMİRKOOP lağvedilmezse Bursa’nın rantını Bursa’nın ağababaları yemeye devam eder, halk avucunu yalar.

Lütfen dikkatle okuyun…

Bursa’nın Nilüfer’inde EMİRKOOP aracılığı ile rant nasıl devşiriliyor, size bugün rakamlarla anlatmaya çalışacağım.

Büyük rakamlarla, rantsal konularla uzaktan yakından alakası olmayan biri olarak milyona bin, milyara milyon falan yazarsam şimdiden affedin, çünkü dedim ya çok uzağız bu mevzulara…

EMİRKOOP’un İrfaniye – Balkan Mahallesindeki arsasının miktarı ve değeri:  

  • EMİRKOOPUN arsa miktarı 120 bin metrekare
  • Araştırdım, arsanın 2017 yılında metrekare rayiç fiyatı: 800 TL – Bin TL arasında.

Ortalama alalım: 120 bin metrekare X 900 TL  = 108 Milyon TL

Buna da ortalama 100 Milyon diyelim.

  • Emirkoop metrekaresi 270 TL gibi bir fiyatla tahsis yaptı ve bu satıştan topladığı rakam 30 milyon TL.
  • Yani metrekare rayiç fiyatının neredeyse dörtte birine satış yapıldığından 2017 yılı rakamlarına göre 70 milyon TL ARSA DEĞERİ Emirkoop’un olması gerekirken kooperatiflere aktarılmış oldu. Bugünkü Dolar kuruyla orantılarsak 350 Milyon TL civarında…  Burada sadece Bozbey’in kooperatiflerinden değil, arsa tahsisi yapılan tüm kooperatiflerden bahsediyoruz.

Mustafa Bozbey’in uhdesindeki 4 kooperatifin aldığı arsaların rakamsal durumuna da bakacak olursak;

20 bin m2 yer tahsisi alan 56 konutluk 4 kooperatif 224 adet konutluk hisse alıyor. Hisse başına ödenen; 22-23 bin TL’dir. Bu rakam da dikkatinizi çekerim, 24 ayda taksitle ödeniyor.

Bir de yine Mustafa Bozbey Nilüfer Belediye Başkanı iken plan değişikliği yaparak konut sayısı 289’a çıkıyor. 30 dükkan 2 iş merkezi de ticari alan oluşturuluyor.

Bunun karşılığında Bozbey’ler yüzde 46 ile müteahhitle anlaşınca kendilerine kalan yaklaşık  gayrimenkulün ortalama arsa maliyeti gayrimenkul başına 50 bin TL civarında oluyor. 

Ayrıca, arsa konuta dönüştükten sonraki piyasa değeri nedir:

Daire 2 – 4 Milyon TL. arası 

Dükkan 7 – 10 milyon TL. arası 

Toplamda elde ettikleri ortalama kazancın 500 Milyon TL’nin üzerinde olduğu sonucuna varıyoruz… Kendilerinden çıkan ödeme ise 4 kooperatif için 6 Milyon TL…

Bir de Perçem İnşaat A.Ş. işin içine karışıyor. 4 kooperatiften ikisinin mülkiyeti Bozbey’in sahibi olduğu bu firmaya devrediliyor. 2 kooperatifte 16’şardan toplam 32 daire kalırken, Perçem A.Ş. 64 daire 15 dükkan 2 iş merkezinin sahibi oluveriyor. Taş atıp kolu yorulmayan Bozbey’in bu kadar mülkü nasıl elde ettiği, sebepsiz zenginleşmesinin gerekçesi ise merak konusu?

Şimdi sorulara geçelim:

EMİRKOOP’un asli işi ucuz arsa üretmek ve vatandaşların (!) kurduğu kooperatiflere uygun fiyatla arsa satarak konut edindirmek olduğu halde;  Sadece gerçek arsa maliyet olan 150-200 bin TL gibi bir fiyata konut sahibi olmak isteyen binlerce insan varken; EMİRKOOP Yönetimi neden Bozbey’lere bu kıyağı geçmiştir?

Emirkoop bu tahsislerden 60 – 90 Milyon TL gelir elde edebilecekken 30 Milyon toplayabilmiştir. Bu kooperatifi zarara uğratmak, doğru yönetmemek değil midir?

Gariban vatandaşlar için kurulan EMİRKOOP’un 37 yılda biriktirdiği sermaye bu hamlelerle siyasi güç sahiplerinin mülkiyetine dahil edilmiş olmuyor mu?

EMİRKOOP’ta arsa tahsisi kooperatiflere kura yolu yapılması gerekirken Bozbey’lere tahsis edilen arsaların bölgenin en iyi konumunda olması tesadüf mü?

Bozbey’in kardeşinin EMİRKOOP’un yönetimde olması özenmeyecek bir etken değil mi?

Bozbey yaptığı açıklamada önce kooperatiflerle ilgisi olmadığını söylemiş, sonra diğer kooperatiflere de bakın demişti. Görüldü ki Bozbey ilintili kooperatiflere ait olan 4 parselin dörtte üçünün Bozbey’in sahip olduğu Perçem İnşaat Anonim Şirketine devredildi. Hal böyleyken Cumhuriyet Halk Partisi hala Mustafa Bozbey’in Büyükşehir başkan adayları olması konusunda ısrarcı mı?

Bozbey bu adaylık mevzuunu milletvekilliğine çevirip yargıdan kaçma yoluna gider mi? Herkesin dilinde bu senaryo var, bakalım filmin finali nasıl olacak?

Yazıyı nasıl tamamlayacağımı bilemedim. Gündemden düşmeyen bu mevzudan anladığım şu ki; artık siyasette ısrarcı olmanın sebepleri arasında vatan millet Sakarya’dan ziyade kişisel çıkarlar, rantlar ön planda. Çok üzücü, içler acısı buluyorum bu durumu…

“Önce ben, sonra ben, sonra yine ben” zihniyetinin hakim olduğu siyasetten biz ne beklemeliyiz, onu da bilmiyorum…

Bildiğim şu ki, Bozbey CHP’den ihraç, Emirkoop da lağvedilmeli…

 

 

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…